Diyanet Başkanı Ali Erbaş, Dersim’de tepki çeken merkezlerin açılışını yaptı

.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sayın İsrafil Kışla’nın katılımıyla Dersim’de Munzur Üniversitesi içerisinde yapımı tamamlanan Hz. Ali Cami, Hz. Ali ve Hz. Fatma Gençlik Merkezleri ile Ehlibeyt Kur’an Kursu’nun toplu açılışını yaptı.

Dersim’de inanca, Dersim kültürüne, doğasına, diline yönelik asimilasyon ve yok sayma politikaları uzun süreden beri devam ediyor.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla’nın katılımıyla Dersim’de Munzur Üniversitesi içerisinde yapımı tamamlanarak ibadete açılan Hz. Ali Cami, Hz. Ali ve Hz. Fatma Gençlik Merkezleri ile Ehlibeyt Kur’an Kursu’nun toplu açılışını gerçekleştirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ayrıca Ehl-i Beyt 4-6 yaş Kur’an Kursu öğrencileriyle bir araya geldi. Erbaş, “4-6 Yaş Kur’an kurslarımız göz aydınlığı evlatlarımızın neşeleriyle dolup taşıyor. Tunceli’de Ehl-i Beyt 4-6 yaş kuran kursu öğrencileriyle bir araya geldik. Cenabı hak nice nesillerin burada rabbimizi, peygamberimizi ve kitabımızı en güzel şekilde öğrenmelerini nasip eylesin” dedi.

PİRHA

Kurdistan Haberleri

Yeğişe Çarents ve Ereb Şemo: İki Karslının Erivan’daki Buluşması
Irak, Suriye ve Rojava sınırında güvenlik tedbirlerini arttırdı
Kurtulmuş: “İlk 4 madde ve vatandaşlık tanımının değişmesiyle ilgili bir teklifin kabulü bugünkü siyasi aritmetikte beklenemez”
Kürdistan Asayiş Müdürlüğü: Uluslararası uyuşturucu tüccarı yakalandı
Kürt illerindeki çocuk ölümleri BM gündemine taşınacak