DİERG'den Öğrenciler için Hobi Önerileri

"Keşke Öğretmenler Öğrencilere Hobi Edindirse!"

DİERG’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Hobi edinmek bireyin fiziksel ve ruhsal sağlığına olumlu katkı yaparken, kendini keşfetmesini de sağlar. Hobi bireyin rutininin dışına çıkmasını, farklı deneyimlere açık olmasını, farklı bilgi ve becerileri edinmesini getirir. Bu nedenle, okulda öğrenciye hobi tanıtımı ve edindirme süreçleri öğrencinin örgün eğitimi boyunca ciddiyetle, nazikçe ve ısrarla yürütülmelidir. Okul yaşantısında hobilerin de yerini alması ve geliştirilmesi gerekmektedir.

Diyarbakır Eğitimi İzleme ve Reform Girişimi, (DİERG), her eğitim yılında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine uygulamayı da içeren en az dört hobi tanıtımı yapılmasını önermektedir. Hobiler öğrencilerin fiziksel, bilişsel ve motor becerilerine uygun olarak seçilmeye ve tasniflenmeye çalışılmıştır.

Sınıflara göre önerilen hobilerin tümü ya da bir kısmı özel gereksinimli birey, özel yetenekli birey ve cinsiyet ayrımı gözetilmeksizin tüm öğrencilere tanıtımı yapılabilecek etkinliklerdir.

Öneri notuna buradan erişilebilir: Okullarda Hobi_DIERG

Kurdistan Haberleri

PÊLKURD, PSK, PWK, VEJÎN, BAĞIMSIZ ŞAHSİYETLER İZMİR'DE BİR KONFERANS DÜZENLEDİLER
ABD-İran mutabakatı: Dünyada ihtiyatlı iyimserlik hakim
Ortadoğu’nun gizli kartı: CIA raporlarında Kürtler
ABD-İran anlaşmasıyla 'Helsinki tuzağı' yeniden mi tekerrür ediyor?
URFA’DA PÊLKURD, PSK, PWK, VEJÎN, BAĞIMSIZ ŞAHSİYETLER KONFERANSI