Demirtaş’ın sitesinde 4 dil var Kürtçe yok

.

HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın görüş ve önerilerin iletilmesi için açtığını duyurduğu sitede Kürtçeye yer verilmedi.

Selahattin Demirtaş sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, demirtasinfo.com/tr/mesaj-gonder isimli site açtığını duyurdu. Demirtaş, “Önerilerinizi buradan yazabilirsiniz. İleteceğiniz her görüşü avukatlarım bana aktaracak, titizlikle değerlendireceğimden emin olabilirsiniz. Haydi başlıyoruz. Kolay gelsin. Yolunuz, yolumuz açık olsun” dedi.

4 dil var Kürtçe yok

Demirtaş’ın görüş ve öneri almak için açtığı sitede Türkçe, Almanca, Fransızca ve İngilizce’ye yer verilirken, Kürtçeye yer verilmedi. Bazı sosyal medya kullanıcıları bu durumu eleştirerek, Kürtçeye de yer verilmesi gerektiğini ifade etti. 

Kurdistan Haberleri

Neçirvan Barzani resmi ziyaret için BAE’ye gidiyor
Afrin’de Harabeye Dönen Kürt Köyü: Cilbirê’nin Sessiz Tanıklığı
DEPSAŞ uyardı: Borçlar ödenmeden elektrik verilmeyecek
Suriye’den Irak ve Lübnan’a uyarı: Sınır hatlarında milis varlığına son verilsin
Gazze için yeni ateşkes planı: İkinci aşamaya dair 15 madde