Çavuşoğlu: Tek çözüm var, Ermenistan, Azerbaycan topraklarından çekilecek

Çavuşoğlu: Tek çözüm var, Ermenistan, Azerbaycan topraklarından çekilecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan Dağlık Karabağ krizine ilişkin "Türkiye olarak bu sorunun çözülmesini istiyoruz, bu çabalarımızın bir faydası olmadı özellikle AGİT başta olmak üzere tüm dünya için söylüyorum Azerbaycan ile Ermenistan'ı eşit tutmamaları gerekiyor." dedi.

Çavuşoğlu, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki gerilime ilişkin açıklama yaptı. Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Türkiye olarak bu sorunun çözülmesini istiyoruz, bu çabalarımızın bir faydası olmadı özellikle AGİT başta olmak üzere tüm dünya için söylüyorum Azerbaycan ile Ermenistan'ı eşit tutmamaları gerekiyor. Söz konusu Azerbaycan olunca toprakları işgal edilen Azerbaycan ile işgalci Ermenistan'ı eşit tutuyorlar buy haksız bir yaklaşım biz Türkiye olarak her zaman kardeş Azerbaycan'ın yanındayız."

"Yeri geldiği zaman bir devlet gibi hareket ediyoruz, bu dayanışmamızı sürdüreceğiz. Bu sorunun tek bir çözümü var; Ermenistan, Azerbaycan topraklarından çekilecek. Bu olmadığı sürece sorun çözülmez."

 

Avrupa Haberleri

Avrupa'da 50 binden fazla mülteci çocuk kayıp
Göç Anlaşması: AB, Türkiye'ye verdiği mülteci fonunun nasıl harcandığını öğrenemiyor
AB Zirvesi’nden Türkiye ile ilişkiler için Kıbrıs şartı geldi
AB'den Türkiye'ye ilişkileri iyileştirme mesajı
Avrupa Parlamentosu'nun onayladığı Yeni Göç ve İltica Paktı ne öngörüyor?