Bitlis’te Stêrka Karwan müzik grubunun konseri iptal edildi

.

Kürt sanatçı Aynur Doğan’ın Kocaeli, Metin ve Kemal Kahraman’ın Muş konserinin yasaklanmasını yankıları sürerken Bitlis’te Stêrka Karwan müzik grubunun konseri de iptal edildi.

Bitlis Eren Üniversitesi’nde yapılması planlanan Bahar Şenliği programında yer alan Stêrka Karwan müzik grubunun konseri hiçbir gerekçe gösterilmeden iptal edildi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Bitlis Şubeler Platformu, yayınladığı açıklama ile karara tepki gösterdi.

‘Irkçı zihniyete karşı yaşasın Kürtçe’

“Kadim kültürümüze binlerce yıldır yaşayan dilimize saldıranlar tarih önünde hesap vermeye mahkumdur! Stêrka Karwan Müzik grubu ile dayanışıyor. Yasaklara ve engellere karşı tüm müzik severlerin şarkılarını dinlemeye ve tüm platformlarda paylaşarak destek vermeye çağırıyoruz. 

Kurdistan Haberleri

PÊLKURD, PSK, PWK, VEJÎN, BAĞIMSIZ ŞAHSİYETLER İZMİR'DE BİR KONFERANS DÜZENLEDİLER
ABD-İran mutabakatı: Dünyada ihtiyatlı iyimserlik hakim
Ortadoğu’nun gizli kartı: CIA raporlarında Kürtler
ABD-İran anlaşmasıyla 'Helsinki tuzağı' yeniden mi tekerrür ediyor?
URFA’DA PÊLKURD, PSK, PWK, VEJÎN, BAĞIMSIZ ŞAHSİYETLER KONFERANSI