Başkan Mesud Barzani’den Baba Şeyh mesajı

.

Başkan Mesud Barzani, Ezdi Kürtlerin yeni Baba Şeyh’inin belirlenmesi dolayısıyla Ezdi Miri Hazım Beg ve Ezidi Ruhani Meclisi’ni tebrik etti.

Ezdi Kürtlerin yeni Baba Şeyh’inin belirlenmesi dolayısıyla Başkan Mesud Barzani tarafından tebrik mesajı yayımlandı.

Yeni Baba Şeyh’in belirlenmesinin Ezdi toplumunda birliğe vesile olması dileyen Başkan Barzani, bu adımın Ezdiler için güzelliklere, acıların son bulmasına, göçzede olanların evlerine dönmesine ve Ezdilere yönelik fermanların son bulmasına vesile olması temennisinde bulundu.

Baba Şeyh Ali’yi görevinden ötürü tebrik eden Başkan Barzani, Ezdilerin ve Kürdistan’daki diğer kesimlerin dini özelliklerinin korunmasına vurgu yaptı.

Başkan Barzani, Kürdistan’daki birlikte yaşam ve birbirini kabul kültürünün daha da güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

 

Kurdistan Haberleri

Kuzey Kürdistan Ulusal Birlik Girişimi Konferansı Sonuç Bildirgesi Açıklandı
İnsan, evrende gövdesi kadar değil, yüreği kadar yer kaplar!..
Diyarbakır’da Kadın Emeği ve kültür festivali başlıyor
Dilbilimci ve araştırmacı yazar, Malmîsanij’den Önemli Bir Çalışma
Trump: Rusya ve Ukrayna konusunda bir şeyler olacak