Başbakan ​​Barzani, Senatör Tammy Duckworth ile görüştü

.

Başbakan Mesrur Barzani, ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Üyesi Senatör Tammy Duckworth ile Kürdistan Bölgesi ve Irak'taki durumu ele aldı.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur ​​Barzani,  bugün (28 Şubat 2024) Washington’da ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Üyesi Senatör Tammy Duckworth ile bir araya geldi.

Toplantıda Başbakan ​Barzani, heyete Irak'taki genel durum, başta bütçe ve mali haklar olmak üzere petrol ihracatının yeniden başlaması, bölgedeki güvenlik ve istikrarın korunması ile bileşenlerin hakları gibi konularda Kürdistan Bölgesi ile federal hükümet arasındaki sorunların çözülmesinin önemi hakkında bilgi verdi.

Senatör Tammy Duckworth ise desteğini yineleyerek, Kürdistan Bölgesi'nin korunması, bölge ile federal hükümet arasındaki sorunların çözümü için her türlü çabayı göstereceğini vurguladı.

Kurdistan Haberleri

Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) Basın Bürosu: PWK'liler Kürdistan Bayrağı Günü Etkinliği Nedeniyle Yargılanıyorlar
Mahmut Bilen: Kürt meselesi, PKK ve barışçıl çözüm üzerine
Kürtçenin haftada üç saatle sınırlandırılmasına karşı Rojava’nın 7 kentinde protesto
Diyarbakır’da Mezopotamya Hikayeleri sergisi açıldı
WDR, Kürtçe yayın yapan Cosmo Kurdî programını sonlandırıyor