Almanya'nın Atina Büyükelçisi Reichel: AB çok yakında Türkiye'ye sopasını gösterecek

Almanya'nın Atina Büyükelçisi Reichel: AB çok yakında Türkiye'ye sopasını gösterecek


Yunan Parlamentosu'nun Avrupa Daimi Komitesi'nde konuşan Reichel, "Almanya, Avrupa Birliği dönem başkanlığı döneminde; gelecek AB Konseyi'nde Türkiye'ye yaptırım tehdidiyle, genel anlamda AB ile ilişkilerinin kötüleşmesi konusunda konuşacak" dedi.

Greek City Times sitesinin haberine göre Reichel, "Karşımızda zor bir komşu var. Bu bir sorun çünkü sadece Türkiye değil başka bir zorlu komşu olan Rusya da var. Türkiye'yi ikna etmek zorundayız. Mesele nasıl ikna edeceğimiz. Bence doğru cevap havuç ve sopa yaklaşımı. AB Konseyi'nin çok yakında Türkiye'ye sopasını göstereceğini söylemek istiyorum" diye konuştu.

Alman Büyükelçi konuşmasına şöyle devam etti:

"Zorlu bir dönemden geçiyoruz. Almanya dönem başkanlığı için Türkiye meselesi çok önemli. Bu mesele dönem başkanlığımıza başlarken sunduğumuz raporda yer almıyor. Çünkü zaman içinde işler değişti."

 

 

Avrupa Haberleri

Belçika’dan Halep açıklaması: Bu çatışmalar IŞİD’e alan açar
Hêvîn Silêman: Halep’teki Kürt mahallelerine saldırı Türk heyetinin Şam ziyaretiyle bağlantılı
“Barış planı” görüşmeleri: “ABD, Rus işgalini tanımaya hazırlanıyor”
28 maddelik Ukrayna planı krizi: Trump geri adım attı, Rubio“Belge Rusya’nın” dedi
Macron’dan G20 Uyarısı: 'Küresel Ekonomiler Tehdit Altında'