Almanya'dan Libya'daki yabancı güçlerin çekilmesi için çağrı

.

 Libya'da bulunan yabancı güçlerle ilgili açıklamada yapan, Almanya Başbakanı Angela Merkel, söz konusu bu güçlerin ülkeden çekilmesi yönünde çağrıda bulundu.

Yazılı açıklamada bulunan Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında video konferans aracılığıyla bir görüşme gerçekleştirdiğini belirtti.

Görüşme ile ilgili yapılan açıklamada, iki liderin de Libya'da Abdulhamid Dibeybe başkanlığındaki hükümete destek ve yardım sağlamanın yanında yıl sonunda yapılması planlanan seçimlerin düzenlenmesine yardımcı olma konusunda hemfikir oldukları kaydedildi.

Ayrıca hükümet Sözcüsü Seibert, görüşmede Merkel'in Erdoğan'a “yabancı güçler ve paralı askerlerin yaklaşan geri çekilmesinin önemli bir sinyal göndereceğini” vurguladığını ifade etti.

Avrupa Haberleri

“Barış planı” görüşmeleri: “ABD, Rus işgalini tanımaya hazırlanıyor”
28 maddelik Ukrayna planı krizi: Trump geri adım attı, Rubio“Belge Rusya’nın” dedi
Macron’dan G20 Uyarısı: 'Küresel Ekonomiler Tehdit Altında'
Avrupalı liderlerden Trump'ın Ukrayna planına çekince
.