Almanya: Orta Doğu’daki en büyük şiddetin sebebi Hamas’tır!

.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, İsrail-Filistin krizi üzerinden Hamas’ı işaret ederek önemli açıklamalarda bulundu.

Maas Federal Mecliste yaptığı konuşmada, Hamas’ı sorumlu tutarak “Orta Doğu'da bugünlerde son yılların en kötü şiddeti yaşanıyor” dedi.

Maas, “Kudüs ve Tel Aviv'deki insanlar sığınaklara gitmek zorunda kalıyor. Bu saldırıları şiddetle kınıyoruz. Mescid-i Aksa'da yaşananlar, saldırıları haklı göstermez. İsrail, halkını koruma hakkına ve görevine sahiptir” dedi.

İsrail-Filistin geriliminin sona ermesi için 3 aşamalı bir plan önerdiklerini sözlerine ekleyen Almanya Dışişleri Bakanı, bunların Hamas'ın 'füze terörünü' derhal durdurması, ateşkes anlaşması ile çatışmanın karmaşık nedenleri ele alınmadan İsrailliler ve Filistinliler arasında doğrudan görüşmeler yapılamayacağı olduğunu ifade etti.

Öte yandan önceki gün İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefonda görüşen Almanya Şansölyesi Angela Merkel, “İsrail'in kendini savunma çerçevesinde saldırılara karşı koyma hakkı olduğunu” dile getirmişti.

Kurdistan Haberleri

KDP heyeti Irak Cumhurbaşkanı ile görüştü
Komala lideri Mohtadi: İran rejimi güvenilir değil, ABD müzakere etmemeli
AB'den Trump'ın 'NATO'dan çekilmeyi düşünüyorum' açıklamasına yanıt
Haşdi Şabi Komutanı Tel Afer'de hava saldırısında öldürüldü
Diyarbakır ve üç ülke arasında turizm köprüsü