Ağaç kesimleri ile ilgili Şırnak’ın üç milletvekili de dinlenmiyor

.

HDP Şırnak milletvekillerinin ağaç kesimlerine dair iki yıldır verdiği 25 soru önergesi yanıtsız kaldı. Milletvekillerinin yetkililerle görüşme taleplerine de bugüne dek yanıt verilmedi.

Şırnak'ın Besta Bölgesi'nde "güvenlik" gerekçesiyle başlatılan ağaç kesimlerine dair yetkililerden herhangi bir açıklama gelmezken, kesimlerin durdurulması için milletvekileri tarafından verilen dilekçeler de yanıtsız bırakıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak milletvekilleri Nuran İmir, Hasan Özgüneş ve Hüseyin Kaçmaz, iki yıl içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) Şırnak'taki ağaç kesimleriyle ilgili 25 soru önergesi verdi.

HDP Şırnak milletvekilleri, ağaç kesimlerinin durdurulması için:

  • Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne
  • Şırnak Valiliğine
  • Şırnak Kaymakamlığına
  • İçişleri Bakanlığına
  • Cumhurbaşkanlığı Danışmanlığına
  • Onlarca kez ise Meclis kürsüsüne başvurdu.

Konuyla ilgili Mezopotamya Ajansı'na konuşan HDP'li Nuran İmir, herhangi bir alanda herhangi bir muhatap bulamadıklarını söyledi.

Şırnak'ın her zaman devlet açısından "özel" bir anlamı olduğunu söyleyen İmir, "Kürtlerin varlığına yönelik kapsamlı bir saldırı var. Kürdistan bir bütün olarak bu özel savaş konseptinin hedefinde. Fakat devlet bütün oyun, hesap, politika ve projelerini Şırnak'ta deneyimlemiştir. Hatta 90'lı yıllarda yaşanan çatışmalar döneminde, 'Şırnak Cumhuriyeti' diye tanımlamalar yapıldı," dedi.

"Cudi'nin haykırışı"

Ağaç kesimlerinin savaş politikalarının yeni tezahürü ve araçlarından biri olduğunu söyleyen İmir, açıklamasına şöyle devam etti:

"Kirli ittifaklarla yürütülen ciddi bir doğa jenosidi ile karşı karşıyayız. Halkın yaşamış olduğu bütün saldırılara yönelik, özellikle de bu doğa talanına yönelik, hem Şırnak İl Orman Müdürlüğü hem de bölge müdürlüklerine başvurularımız oldu. Valilik ve kaymakamlıklarla görüşme taleplerimiz oldu. Fakat olumlu bir dönüş yapılmadı.

"Herhangi bir alanda tek bir muhatap bulamıyoruz. Şırnak 'güvenlik' adı altında hep sahipsiz bırakıldı. Fiziki olarak yok edemedikleri Botan gerçekliğini bu şekilde ortadan kaldırmak istiyorlar. Cudi'nin haykırışını insanlık duymak zorundadır."

Kurdistan Haberleri

Türkiye RSF Endeksi'nde 158'inci sıraya yükseldi
MLSA'dan 3 Mayıs önerisi: 'Kürt Gazetecilerle Dayanışma Günü' olarak kutlansın
İstanbul'da sabaha karşı '1 Mayıs' baskınları: Çok sayıda gözaltı var
Sanatçı Mikail Aslan’dan Duhok Festivali değerlendirmesi
Kürdistan’da bulunan Neandertalin 3 boyutlu görünümü Netflix belgeselinde