ABD’li Senatör Graham’dan İran’a Tehdit: 'Yerinde Olsam Dua Ederdim'

.

ABD’li Senatör Lindsay Graham, ABD’nin Venezuela’da düzenlediği saldırıların ardından Küba ve İran liderlerinin de endişe duyması gerektiğini söyledi.

Graham, Axios’a verdiği röportajda Venezuela’ya yönelik operasyonu değerlendirerek, operasyondan bir gece önce ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüştüğünü açıkladı. Graham, “Başkan, arka bahçemizdeki uyuşturucu hilafetinin ortadan kaldırılacağı konusunda son derece netti” ifadelerini kullandı.

Operasyonun birkaç haftadır planlandığını öne süren Graham, açıklamalarında Küba ve İran’a yönelik sert mesajlar da verdi. Graham, “Kasabada yeni bir şerif var. Monroe Doktrini uygulanıyor. İran liderinin yerinde olsam camiye gider dua ederdim” ifadelerini kullandı.

Graham’ın sözleri, Washington’un Venezuela operasyonu sonrasında bölgesel ve küresel ölçekte daha sert bir politika izleyebileceği yönünde değerlendirmelere yol açtı.

ORTADOĞU Haberleri

İran Para Biriminde Büyük Çöküş
ABD'den Irak'ta hükûmeti kurmakla görevlendirilen Zeydi'ye destek
ABD’den Bağdat’a şartlı mesaj: Önce milisler, sonra iş birliği
İran ve Rojhılat’ta yüzlerce gözaltı
Kerbela’da çatışma: Seraya Selam grubu tüm faaliyetlerini durdurdu