58. gününde Afrin'de kent savaşı...“Afrin’de TSK ve ÖSO’yu çok kolay bir süreç beklemiyor”

TRT Türk’ün eski Suriye Temsilcisi, gazeteci-yazar Musa Özuğurlu, Türkiye’nin Afrin merkeze yönelen operasyonuna dair değerlendirmesinde, “Tek belirleyici şey, YPG’nin direnip direnmemeye karar vermesidir” dedi.

Mezopotamya Ajansı’ndan Yasin Kobulan’a konuşan Özuğurlu, “Yerel kaynaklardan aldığımız bilgiler direnmeye kararlı, bu direniş olacak. Dolayısıyla TSK’yı ve ÖSO unsurlarını çok kolay bir süreç beklemiyor” değerlendirmesinde bulundu.

Afrin’den yüz binlerce sivil tahliye edilse de kentte hala on binlerce sivilin bulunduğu belirtiliyor. Buna dair de konuşan Özuğurlu, TSK ve ÖSO’nun Afrin kent merkezine girmesi durumunda sivil kayıpların artmasının da kaçınılmaz olacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Afrin Savaşı” tanımlamasını da değerlendiren Özuğurlu, “Erdoğan’ın bununla ilgili olarak doğru tanımlamayı kullandığını söyleyebiliriz. Bu bir yandan da devletin açıkça ne yaptığının ifadesi olmuştur. Meselenin biraz daha sertleşmeye doğru gittiğinin de ifadesidir. Belki bu çok kanlı saldırılara ve olacak saldırılara da işaret ediyor” dedi.

KÜRDİSTAN Haberleri

Özçelik Rûdaw'a konuştu
PAK'tan 21 Şubat mesajı: Kürtçe bilmeyenler için başlangıç olsun
PDK Bakur: Yurtsever Demokrat adayları destekliyoruz
Merve Demirel suç duyurusunda bulundu
Van'da çocuklara işkence skandalı