Zelenskiy: Silahsız insanların bombalanmasını affetmeyeceğiz

Zelenskiy: Silahsız insanların bombalanmasını affetmeyeceğiz

.

A+A-

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, “Hava savunmamızın bugün Ohmatdet üzerinde düşürdüğü füzeyi, silahsız insanların bombalanmasını affetmeyeceğiz” dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, akşam saatlerinde bir video mesaj yayınladı.

Mesajında silahsız insanların bombalanmasının asla affedilmeyeceğini belirten Volodimir Zelenskiy, “Hava savunmamızın bugün Ohmatdet (hastanesi) üzerinde düşürdüğü füzeyi, silahsız insanların bombalanmasını affetmeyeceğiz. Altyapımızın yıkımını affetmeyeceğiz. Ve Tanrı da affetmeyecek. Bugün değil. Yarın değil. Asla” dedi.

“KASITLI CİNAYET”

Rusya'nın sadece askeri savunma sanayi işletmelerinin bombalandığıyla ilgili açıklamalarının "kasıtlı bir cinayet olduğunu" söyleyen Zelenskiy, bu işletmelerin çoğunun on yıllar önce, Sovyetler Birliği döneminde, şehirlerin tam ortasında inşa edildiğini belirtti.

Zelenskiy, “Oralarda binlerce insan çalışıyor. Yüz binlerce kişi yakınlarda yaşıyor. Bu cinayet. Kasıtlı cinayet” ifadesini kullandı.

ŞEHİRLERE ‘KAHRAMAN’ ÜNVANI VERİLECEK

Batılı liderlerin bu açıklamalara herhangi bir tepki vermediğini vurgulayan Zelenskiy, "En azından yarın Batı bunu fark edecek, tepki gösterecek ve bir şeyler söyleyecek. Bu saldırıyı kimin hazırladığını tam olarak biliyoruz" diye konuştu.

Zelenskiy, ayrıca Rusya'nın saldırılarına direnen Kharkiv, Çernigiv, Mariupol, Gostomel ve Volnovaha'ya "Kahraman Şehir" unvanının verilmesini, Rus saldırılarına karşı direnen bazı şehirlerin yöneticilerinin de "Cesaret" ve "Bogdan Hmelnitskiy" nişanlarıyla ödüllendirmesini kararlaştırdığını aktardı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.