Zelenskiy: Rusya, Ukrayna'yı yok etmeye çalışıyor

Zelenskiy: Rusya, Ukrayna'yı yok etmeye çalışıyor

.

A+A-

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Kanada Federal Parlamentosu Genel Kuruluna hitap etti.

Zelenskiy konuşmasını, dev bir ekranla yansıtılan çevrim içi bağlandığı oturumda gerçekleştirdi.

Ukrayna hava sahasının uçuşa kapatılması talebini yineleyen Zelenskiy, "Lütfen gökyüzünü kapatın. Hava sahasını kapatın. Lütfen bombalamayı durdurun. Bunu gerçekleştirene kadar şehirlerimize daha kaç füze düşmesi gerekiyor?" dedi.

Parlamentoya duygusal bir konuşma yapan Zelenskiy, "Sizden, şehirlerinizin bombalanmasının, evlerinizin yakılmasının, şehirlerinizin yıkılmasının nasıl bir şey olduğunu hayal etmenizi istiyoruz. Rusya, Ukrayna'yı yok etmeye çalışıyor." diye konuştu.

Son 20 günün Ukrayna'da neye yol açtığına dair bir tablo çizen Zelenskiy, Kanada Başbakanı Justin Trudeau’ya hitaben şöyle konuştu:

"Sevgili Justin, kadınlar ve çocuklar da dahil olmak üzere, her gün kayıpların sayısıyla ilgili muhtıralar aldığınızı hayal edebiliyor musunuz? Birinin Montreal'de veya diğer Kanada şehirlerinde Kanada bayraklarını indirdiğini hayal edebiliyor musunuz? Seninle arkadaşız Justin. Ama aynı zamanda anlamanızı ve her gün hissettiklerimizi hissetmenizi istiyorum. Yaşamak ve muzaffer olmak istiyoruz."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.