Zelenskiy: Rusya, çekildiği bölgelerdeki cesetlere mayın yerleştiriyor

Zelenskiy: Rusya, çekildiği bölgelerdeki cesetlere mayın yerleştiriyor

.

A+A-

Volodimir Zelenskiy, Rus kuvvetlerinin geri çekildikleri bölgelerde bubi tuzakları bıraktığını ve cesetlere dahi mayın yerleştirdiklerini öne sürdü.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, dün yayınlanan yeni videosunda, Rusya'nın çekildiği bölgelere çeşitli tuzaklar kurduğunu söyledi.

Cumartesi sabah saatlerinde bir video yayınlayan Zelenskiy, "Bütün bölgeyi mayınlıyorlar. Evlere mayın koyuyorlar, ekipmanlara mayın koyuyorlar; hatta öldürülenlerin cesetlerine bile mayın koyuyorlar" ifadelerini kullandı.

Zelenskiy, "Bölgede birçok tuzak teli ve diğer tehlikeler var" dedi. Tuzak teli, biri ona takıldığında bağlı olduğu patlayıcıyı tetikliyor. 

Ukrayna'nın merkezinde bulunan Kremençug ve Poltava şehirlerinin cumartesi sabahı bombalandığı ile ilgili haberler basında yer alırken Zelenskiy, "Rus güçleri yavaşça, ama fark edilir şekilde geri çekiliyor" ifadelerini kullandı.

'ÇOCUKLARINIZI RUS ORDUSUNA GÖNDERMEYİN'

Ukrayna lideri aynı zamanda Rus ailelere çocuklarının Rus ordusuna katılmasına izin vermemeleri için çağrı yaptı. Moskova'nın Kırım'dan gençleri orduya çekmeye çalıştığını düşündüklerini belirten Zelenskiy, "Burada daha çok insanın ölmesine gerek yok. Çocuklarınızı kurtarın; onların suçlulara dönüşmesine izin vermeyin. Onları hayatta tutmak için her şeyi yapın" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.