Zelenskiy: Donbas savaşı başladı

Zelenskiy: Donbas savaşı başladı

.

A+A-

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın doğudaki Donbas bölgesinde beklenen saldırısının başladığını söyledi. Zelenskiy "Oraya kaç Rus askeri gönderirlerse göndersinler, savaşacağız, kendimizi savunacağız" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın ülkenin doğusundaki Donbas bölgesini ele geçirmek üzere beklenen saldırısını başlattığını söyledi. Rusya ordusunun bölgedeki kentleri bombaladığı aktarılırken, Zelenskiy de yayınladığı video mesajda "Donbas için savaşın başladığını" söyledi.

'Rus ordusunun önemli bir kısmının şu an bu taarruza odaklandığını' belirten Zelenskiy, ülkeyi savunma sözü vererek topraklarından vazgeçmeyeceklerini de söyledi. Zelenskiy, "Oraya kaç Rus askeri gönderirlerse göndersinler, savaşacağız, kendimizi savunacağız" dedi.

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Başkanı Oleksiy Danilov ise Rusya'nın bölgedeki Ukrayna cephe hatlarını kırmaya çalıştığını ifade etti. Rusya'nın harekâtında Donbas'a odaklanılması, Kiev bölgesindeki çekilmeden bu yana bekleniyordu.

KİEV'DEN ÇEKİLME SONRASI AÇIKLANMIŞTI

Türkiye'deki görüşmelerin ardından Kiev çevresinden çekilen Rusya, operasyonun artık sınır bölgesinde bulunan ve nüfusun çoğunluğunun Rusça konuştuğu Donbas'a odaklanacağını, bu bölgenin 'özgürleştirileceğini' açıklamıştı.

Bununla birlikte, Ukrayna'dan gelen "Donbas saldırısı başladı" açıklaması konusunda Rusya Savunma Bakanlığı'ndan henüz bir yorum yapılmış değil.

Moskova'nın bağımsızlıklarını tanıdığı ayrılıkçı cumhuriyetler Donetsk ve Lugansk bu bölgede bulunuyor. Rusya geçen ay Lugansk'ın yüzde 93'ünü ve Donetsk'in de yüzde 54'ünü kontrol ettiğini duyurmuştu.

Ukrayna'nın Donbas bölgesinde 40-50 bin arasında askerinin olduğu düşünülüyor. Bu askerlerin büyük çoğunluğu da, bölgedeki Rus destekli ayrılıkçılarla yıllardır savaşıyor. (Kısa Dalga)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.