Zebari: ABD’nin Irak’tan çekilmesi Kürdistan Bölgesi’ni etkilemeyecek

Zebari: ABD’nin Irak’tan çekilmesi Kürdistan Bölgesi’ni etkilemeyecek

.

A+A-

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı Askeri İşler Danışmanı Babekir Zêbarî, ABD’nin tartışmalı Irak ve Afganistan’dan asker çekme kararıyla ilgili açıklamalar yaptı.

Zebari, ABD ile Kürdistan Bölgesi arasında güçlü bağların olduğunu, eş güdümsel olarak hem ABD hem de Uluslararası Koalisyon güçleri ile olan ilişkilere vurgu yaparak, ABD’nin aldığı yeni kararlarla Peşmerge güçlerine daha fazla yardım yapacağını ifade etti.

ABD’nin Irak’tan askerilerini çekmesiyle ilgili olarak, bu kararın Kürdistan Bölgesi’ni etkilemeyeceğini iddia eden Zebari, bunun nedenini ABD ile Peşmerge güçleri arasında çok ciddi bir uyumun olması, hava kuvvetleri, istihbarat ve güvenlik konularında ortak çalışmaların güçlendirilmesine bağladı.

Terör örgütü IŞİD’e vurgu yapan Zebari, bu tehlikeden dolayı ABD’nin bölgeden çekilemeyeceğini ve Peşmerge güçlerinin eğitilmesi ve güçlendirilmesinin ABD açısından stratejik bir durum olduğunu belirtti.

Zebari’nin konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

“IŞİD tehlikesinin halen ciddi bir şekilde devam ettiği hususunu ele aldık. Bu tehlike nedeniyle ABD güçleri bölgeden çekilmeyecek ve hem havadan hemde karadan Peşmerge güçlerine destek verecekler. Ayrıca askeri destek konusunda da daha güçlü adımlar atılacak.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.