Zarok Ma çocuklarla birlikte Kürt Dil Bayramı’nı kutladı

Zarok Ma çocuklarla birlikte Kürt Dil Bayramı’nı kutladı

.

A+A-

Zarok Ma, düzenlediği bir etkinlikle çocuklarla beraber 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı’nı kutladı. 

Ma Music Akademisi’ne bağlı Zarok Ma, 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı kapsamında kendi bahçelerinde çocuklar için bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe çocuklar ve aileleri yoğun ilgi gösterdi.  

Etkinlik öncesi konuşan Ma Music Akademisi Koordinatörü Şêrko Kanîwar, “Önceden divanlar vardı. Şimdi akılı telefonlar yüzünden kültürümüzü de unuttuk. Bugün size bir konser vermeyeceğiz. Bugün birlikte şarkılar söyleyeceğiz. Kadim dilimiz her zaman yaşayacak. Hava kapalı görünüyor, ama bugün taş da yağsa Kürtçe şarkılar söyleyeceğiz. Dilimiz her zaman yaşayacak” dedi. 

Konuşma sonrasında çocuklarla beraber Kürtçe şarkılar söylendi. Söylenen Kürtçe şarkılara yoğun ilgi gösteren çocuklar ve aileleri eğlenceli vakitler geçirdi. Daha sonra çocuklar tek tek sahne aldı ve her biri ayrı Kürtçe şarkılar söyledi. Ayrıca etkinlikte dengbêj parçaları da söylendi. Yağmura rağmen etkinlik devam etti. Erbane ve Kürtçe şarkı eşliğine halaylar çekildi. 

Etkinliğin sonunda tekrar söz alan Kanîwar, “Kim demiş Kürt dili ve Kürtçe şarkılar yok olacak. Bugün burada olduğu gibi gelecek nesillerde bu dil ve bu şarkılarla büyüyecek” dedi. 

Etkinlik, halaylarla son buldu.

(MA)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.