Zaporijya'da füze saldırısı: 23 sivil öldü, 28 yaralı

Zaporijya'da füze saldırısı: 23 sivil öldü, 28 yaralı

.

A+A-

Zaporijya bölgesinde sivil araç konvoyuna yapılan füze saldırısında 23 kişinin öldüğü, 28 kişinin de yaralandığı açıklandı. Ukrayna ve Rusya, saldırı için birbirini suçladı.

Ukranya’da Zaporijya bölgesinde bir sivil araç konvoyuna füze saldırısı yapıldı. Saldırıda 23 kişinin öldüğü ve 28 kişinin de yaralandığı, ölü ve yaralıların tamamının sivil olduğu belirtildi. Zaporijya bölgesinin valisi Oleksandr Starukh, Telegram uygulamasında yaptığı açıklamada füze saldırısının Rusya tarafından yapıldığını söyledi.

Sputnik'in haberine göre Rusya’dan yapılan açıklamada ise saldırının Ukrayna tarafından yapıldığı belirtildi. Zaporojye bölgesindeki askeri-sivil idarenin konsey üyesi Vladimir Rogov, ölen ve yaralananların tamamının Rus ordusunun denetiminde olan kesime geçmek isteyen yerel sakinler olduğunu belirtti.

Zaporojye bölgesinin bir bölümü askeri operasyonun ardından Rusya'nın kontrolüne geçerken bölgenin idari merkezi olan Zaporojye kenti Ukrayna'nın kontrolünde bulunuyor.

Bölgede Rusya’ya bağlanması için geçtiğimiz hafta düzenlenen referandumda katılanların yüzde 93.11’i 'evet' demişti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de dün gece imzaladığı bir kararname ile Zaporojye’nin bağımsızlığını tanıdı. Söz konusu bölgenin Rusya’ya bağlanmasını içeren anlaşmanın bugün Kremlin’de düzenlenecek bir törende imzalanması bekleniyor.

Zaporojye’nin Rus ordusunun kontrolünde bulunan kesiminin yerel idarecileri, Rusya’ya bağlanması ardından bölgenin geçici başkentinin Melitopol olacağını kaydetmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.