Yurtsever Demokrat İttifak'tan coşkulu Newroz kutlaması

Yurtsever Demokrat İttifak'tan coşkulu Newroz kutlaması

21 Mart Newroz akşamı, Yurtsever Demokrat İttifak, geniş bir salonda, kitlesel bir katılımla coşkulu bir şekilde Kürt Ulusal Bayramı Newroz’u kutladı.

A+A-

Birçok televizyon kanalının canlı verdiği Newroz kutlamasına katılan kalabalığın özellikle rengârenk Kürt ulusal kıyafetlerle salonu renklendirmesi dikkat çekti.

Birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisinden siyasetçilere, aydınlardan PAK ve PSK üye, yönetici ve dostlarına İttifak’ın Newroz kutlamasına katılanlar arasındaydı.

Newroz gecesinin sunuculuğu ve yöneticiliğini yapan PAK Meclis Üyesi Mirza Akar’ın yaptığı kısa konuşmadan sonra Kürdistan şehitleri için bir dakikalık saygı duruşuna geçildi.

Ardından konuşma yapan Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Genel Başkanı Sayın Mesut Tek ve Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Genel Başkanı Sayın Mustafa Özçelik, Newroz’un anlam ve önemi, dört parça Kürdistan’daki mevcut siyasi durum ve 31 Mart’ta gerçekleşecek olan yerel seçimlere yönelik düşüncelerini aktardılar.

Kürt Siyasetçi ve Şair, Mele İmadettin Yetiz (Seydayê Gurdilî) ise, Newroz temalı bir şiir okudu.

Yurtsever Demokrat İttifak’ın Diyarbakır’daki Newroz kutlaması, Kürt ozanlar Berivan ve Çiyager’in şarkıları eşliğinde çekilen kitlesel halaylarla, coşkulu bir şekilde son buldu.

newroz2-001.jpgnewroz3.jpgnewroz4.jpgnewroz5.jpgnewroz6.jpgnewroz7.jpgnewroz8.jpgnewroz9.jpgnewroz10.jpgnewroz11.jpgnewroz12.jpgnewroz13.jpgnewroz14.jpgnewroz15.jpgnewroz16.jpgnewroz17.jpgnewroz18.jpgnewroz19.jpgnewroz20.jpgnewroz21.jpgnewroz22.jpgnewroz23.jpgnewroz24.jpgnewroz25.jpg

newroz-26-001.jpgnewroz-27-001.jpgnewroz-28-001.jpgnewroz-29-001.jpgnewroz-30.jpgnewroz-31.jpgnewroz-32.jpgnewroz-33.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.