Yunanistan’dan Türkiye ile görüşme konusuna ilişkin açıklama

Yunanistan’dan Türkiye ile görüşme konusuna ilişkin açıklama

Yunanistan’dan Türkiye ile görüşme konusuna ilişkin açıklama

A+A-

Yunan hükümet sözcüsü Stelyos Petsas, Türkiye ile deniz yetki alanları konusundaki istikşafi görüşmelerin başlamasının yakın olduğunu açıkladı. Yunan Dışişleri Bakanı Dendias da, Türkiye’nin yaptırımlardan kurtulması için uluslararası hukuka saygı duyduğunu birçok örnekle kanıtlaması gerektiğini dile getirdi.

Petsas, Türkiye ile Yunanistan gerginliğine ilişkin yaptığı açıklamada, "İstikşafi görüşmelere yeniden başlamaya yakınız. Ne kadar yakın bir zamanda başlayacağı ise taraflara, yani Yunanistan ve Türkiye'ye bağlı. Durum netleştiğinde bir duyuru yapılacak ama atmosfer iyi” dedi. 

İki ülke arasında deniz yetki alanları konusundaki son görüşmeler 2016 yılında yapılmış fakat sonuçsuz kalmıştı. Yunan basını ise iki ülke arasındaki istikşafi görüşmelerin bu hafta başlayabileceğini iddia etmişti

Türkiye geçen hafta Doğu Akdeniz'deki sismik araştırma gemisi Oruç Reis'i "bakım için" Antalya Limanı'na çekmişti. Yunanistan ise bu hamleyi tansiyonun düşürülmesi yönünde atılmış olumlu bir ilk adım olarak görmüştü.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.