Yunanistan'da ev alan Türklerin sayısı fırladı

Yunanistan'da ev alan Türklerin sayısı fırladı

Iyi eğitimli, orta ve üst gelirli Türkler, İngiliz, Alman, Fransız ve İtalyanlarla birlikte Yunanistan’a en fazla ev alan grubu oluşturuyor

A+A-

Yunan basını, 15 Temmuz askeri darbe girişiminin ardından ülkede ev alan eğitimli Türkiye vatandaşlarının sayısının önemli ölçüde arttığını yazdı. Kathimerini gazetesinin haberine göre, iyi eğitimli, orta ve üst gelirli Türkler, İngiliz, Alman, Fransız ve İtalyanlarla birlikte Yunanistan’a en fazla ev alan grubu oluşturuyor. Gazete, bu kişilerin çoğunlukla İstanbul ve Ege bölgesinden geldiğini yazdı.

Haberde, Yunanistan’da ev alan Türklerin sayısının, ülkedeki ekonomik krizin ardından emlak fiyatlarının düşmeye başladığı 2011’den bu yana sürekli arttığı belirtildi. Ancak son yıllarda çok sayıda Türkiyeli yatırımcıyla çalışan InterCasa emlak şirketinin yöneticisi Mina Bugonikolu, sayının geçen yaz 15 Temmuz’dan sonra fırladığını vurguladı. Bugonikolu, “Siyasi durum ve çok sayıda Türk’ün kendisini güvende hissetmemesi, Yunanistan’a yatırım olarak yansıdı” dedi. Bugonikolu, çok sayıda Türkün ev almanın yanı sıra Yunanistan’a taşınma planı yaptığını belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.