Yunanistan: Türkiye’nin S-400 alımı NATO’yu bölmek!

Yunanistan: Türkiye’nin S-400 alımı NATO’yu bölmek!

.

A+A-

Ankara'nın S-400 denemesine yönelik açıklamada bulunan Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos, Türkiye’ye Rus S-400 füze savunma sistemi satışının amacının NATO’yu içeriden bölmek olduğunu ileri sürdü.

Nikos Panagiotopoulos, katıldığı bir etkinlikte yaptığı açıklamada, Ankara'nın Rusya'dan S-400 alımının, “kasıtlı veya kasıtsız olarak, NATO'nun uyumunu içeriden baltalamanın” bir unsuru olduğuna ilişkin ortada yeterli kanıtın bulunduğunu belirtti.

Yunan Bakan, Rus S-400 sisteminin Türkiye'de “dekoratif maksatlarla bulunmadığını, NATO'yu içeriden zayıflatma amacını taşıdığını” belirterek, “Bir noktada bir şeyler yapılmalı. Eğer hiçbir şey yapılmazsa, o zaman Türkiye ve liderleri tüm bölgede istikrarı tehdit eden hasmane ve çatışmacı türden davranışları serbestçe sergileyebileceklerine inanmak için kendilerinde her türlü hakkı görür” sözlerine yer verdi.

Ayrıca açıklamanın devamında Yunan Bakan, Türkiye'nin S-400 sistemini aktif hale getirmesinin yakın olduğunu da iddia ederken, böyle bir adımın “Türkiye tarafından çok saldırgan bir eylemin yeni bir örneğini daha oluşturacağını” vurguladı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.