Yunan polisi Kürtlere yönelik silahlı saldırılar üzerine alarma geçti

Yunan polisi Kürtlere yönelik silahlı saldırılar üzerine alarma geçti

.

A+A-

Atina polisi, sığınma Kürtlere yönelik kimliği belirsiz kişilerce gerçekleştirilen bir dizi saldırı nedeniyle soruşturma başlattı.

 Ankara’nın yurtdışındaki muhaliflere yönelik suikast planları gündemdeyken Atina polisi, ülkesine sığınmış Kürtlere yönelik silahlı saldırılar nedeniyle geniş çaplı soruşturma başlatı.

Ekathimerini'de yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan rejiminin baskıları nedeniyle Yunanistan'dan sığınma talebi isteyen beş Kürt, kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı. Saldırıların ardından Yunan polisi ve terörle mücadele birimleri yüksek alarma geçirildi.

İki silahlı saldırı 5 Eylül gecesi Pire'de meydana geldi ve Akti Moutsopoulou'da bir terasta oturan  21 ve 25 yaşlarındaki iki erkek kardeş, yakın mesafeden bacaklarından vuruldu,

İkinci saldırı bir ay sonra, 7 Ekim'de Anavyssos'ta meydana geldi. Üç Kürt genç kiraladıkları bir evin verandasında kurşun yağmuruna tutuldu ve ciddi şekilde yaralandılar. Saldırıya uğrayanların hepsi Türkiye'den Yunanistan'a siyasi sığınma talebiyle geçen Kürtler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.