Yılmaz Güney Çukurova'da Anıldı

Yılmaz Güney Çukurova'da Anıldı

Adana Çukurova'da Yılmaz Güney'i anma etkinliği yapıldı. Etkinliğe Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve birçok sanatçı katıldı. Etkinlikte Güney'in ceketi Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'e verildi.

A+A-

Sinemacı Yılmaz Güney, ölümünün 35’inci yıl dönümünde Adana’da anıldı. Çukurova Belediyesi’nin düzenlenen etkinlikte, yönetmen Nebil Özgentürk, Abdurrahman Keskiner’in kendisine verdiği Yılmaz Güney’a ait ceketi Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e verdi. Özgentürk Çetin’e “Bunun değerini en iyi siz bilirsiniz” dedi.

Çukurova Belediyesi’ne ait Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlikte Nebil Özgentürk tarafından hazırlanan “Yılmaz Bir Yol Hikayesi” adlı belgeselin gösterimi yapıldı. Özgentürk gösterimden sonra “İnsan Adanalı olmak, Adanalı kalmak istiyor. Adana evladına sahip çıkan bir memleket. İyi ki Adanalıyız” ifadesini kullandı.

GÜNEY’İN YELEĞİ SONER ÇETİN’E

Özgentürk konuşması sırasında elinde tuttuğu yeleği göstererek, “Bu yelek Yılmaz Güney’e ait. Bana sevgili Abdurrahman Keskiner verdi. ‘Bunu ne yapalım?’ diye sorunca, ‘Bunu Başkan Soner Çetin’e verelim. Çünkü değerini en iyi Başkan Soner Çetin bilir’ dedim. Şimdi bunu kendisine vermek istiyorum” şeklinde konuştu. Özgentürk, konuşmanın ardından Abdurrahman Keskiner ile birlikte Yılmaz Güney’e ait yeleği Başkan Soner Çetin’e hediye etti.

ZEYDAN KARALAR DA KATILDI

Etkinliği Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, CHP İl Başkanı Mehmet Çelebi, İYİ Parti Çukurova İlçe Başkanı İlker Akçay da izledi. Abdurrahman Keskiner, Nebil Özgentürk ve Emel Mesci’nin yanı sıra Yazar-Çevirmen, Sinema ve Tiyatro Sanatçısı Ali Berktay, Yazar Zafer Doruk, Gazeteci Yazar Mustafa Kemal Erdemol, Yazar Vecdi Çıracıoğlu, Gazeteci ve Program Yapımcısı Süleyman Karan da konuklar arasında yer aldı.

ÇETİN’E ÖDÜL VERİLDİ

Nebil Özgentürk’ün ardından sahneye çıkan Yapımcı-Yönetmen Abdurrahman Keskiner Yılmaz Güney’le olan anılarını anlattı. Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Emel Mesci de konuşmasında, “Yılmaz Güney’in ruhu bu gece huzur buldu. Sanata ve sanatçıya verdiği destekten dolayı Başkan Soner Çetin’i kutluyorum” dedi.

Emel Mesci, bir sürpriz yaparak, “Görüş Günü” filminde rol alan ve başarılı bir performans gösteren Başkan Soner Çetin’e ödül verdi. Çetin ödülün arından şunları söyledi:

“Göreve geldiğimizde Yılmaz Güney’in ölümünün üzerinden 30 yıl geçmişti. Ancak 30 yıl boyunca hiçbir anma etkinliği yapılmadığı fark ettik. İlk anmayı Çukurova Belediyesi olarak biz gerçekleştirdik. Ve bu etkinliği her yıl gerçekleştirdik. Artık anma gecelerinin daha büyük bir salonda yapılması gerekiyor. Mutlulukla görüyorum ki Adana Yılmaz Güney’e sahip çıkıyor ve insanlar salona sığmıyor. Kültür sanat etkinliklerimiz bundan sonra da devam edecek” diye konuştu.

İLKAY AKKAYA KONSERİ

Sanatçı İlkay Akkaya etkinlikte konser verdi. Konserin sonunda Çetin, konuklara Adana’yı simgeleyen hediyeler verirken, etkinlik Akkaya’nın söylediği Çav Bella şarkısı ile sona erdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.