Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz'a bıçaklı saldırı

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz'a bıçaklı saldırı

.

A+A-

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, parti genel merkezinde bıçaklı saldırıya uğrayarak yaralandı. Emniyet, saldırganın Bolu Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde yakalandığını duyurdu.

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, Ankara'da parti genel merkezinde uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaralandı.

Olay, Yenilik Partisi'nin Çankaya ilçesindeki genel merkezinde meydana geldi. Yenilik Partisi Genel Başkanı, 26'ncı ve 27'nci dönem Ardahan milletvekili Öztürk Yılmaz, kendisiyle görüşmek için gelen kimliği belirsiz kişi tarafından bıçaklandı.

Yılmaz, saldırıda vücudunun 4 yerinden yaralandı. Partililerin müdahale ettiği saldırgan kaçtı. İhbarın ardından gelen sağlık görevlileri, saldırının ardından baygınlık geçiren Yılmaz'a ilk müdahaleyi yaptı. Öztürk Yılmaz, daha sonra ambulansla özel hastaneye kaldırılarak, tedaviye alındı. Yılmaz'ın durumunun iyi olduğu öğrenildi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.



'BOYNUMU KESMEYE KALKTI'

Yılmaz'ın ofisinin bulunduğu apartmanda komşusu olan eski CHP Milletvekili Ensar Öğüt, olay sonrası Yılmaz’ı gördüğünü belirterek şunları söyledi:

“Koridorda bir gürültü oldu, saldırgan kaçtı, 35-40 yaşlarındaydı. Saldırgan kaçarken gördüm ben, Öztürk Yılmaz da bacağını tutuyordu, kanlar akıyordu. Bir baygınlık geçirme durumu oldu. Saldırgan bıçakla yaralamış, arkadaşlar müdahale etti, kanı durdurmak için. Ambulans geldi, polisler geldi. Polisler kameraları izliyor. Öztürk Yılmaz, 'Adam geldi, normal bir vatandaş zannettim. Çay ikram edecektim, bıçağı çıkardı boynumu kesmeye kalktı, müdahale ettim, baldırıma bıçakla vurdu' dedi. Yaralarını gördüm.”

Öztürk Yılmaz, olayın hemen ardından KRT TV’de şu açıklamayı yaptı:

"4 bıçak yarası var. Dikişler atıldı. Kan kaybettim biraz onu kontrol altına aldılar. Ben kimseden korkmuyorum. Bizim ofisimize herkes geliyor. Daimi koruma istedik vermediler. Ben çay ikram etmek istedim, buyurun dedim. Döndüm, arkadan bıçaklayıp kaçmak istedi, yakalamak istedik, çok da kan fışkırdı. Derin bir yara aldım, 4 yerden yara aldım."

Yenilik Partisi'nden yapılan açıklamada, "13'üncü Cumhurbaşkanlığı adayı ve Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz ofisinde bıçaklı saldırıya uğradı" denildi. 

'HAYATİ TEHLİKESİ YOK'

Yenilik Partisi MYK üyesi Osman Yaylagül, Öztürk Yılmaz'ın tedavi gördüğü hastanede basın mensuplarına açıklamada bulundu. Saldırı anı ve Yılmaz'ın sağlık durumu hakkında bilgi veren Yaylagül, "Saldırgan İstanbul'dan geldiğini ve bir çay içmek istediğini söylemiş. İçeri girdikten sonra genel başkanın direk boynuna saldırmış. Başkan Yılmaz müdahale edince arkasından 4 kez bıçaklamış. Kurucu üyemiz Nalan hanım müdahale etmiş, sandalyeyi fırlatmış ama saldırgan kaçmış. Şu anda 4 yerinden yaralı ama hayati tehlikesi yok. Akli dengesi yerinde biri, orta yaşlarda. Bence planlı bir şekilde gelmiş. Partili biri değil, dışarıdan yaptırmışlar" dedi.

SALDIRGAN YAKALANDI

Bu arada Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada saldırganın yakalandığı duyuruldu. Açıklamada, "Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz'a bıçaklı saldırıda bulunduğu değerlendirilen zanlı Serhat K, Bolu Şehirlerarası Otobüs Terminalinde ekiplerimiz tarafından yakalanmıştır" denildi.

YILMAZ'DAN İKTİDARA: SİZ GİDECEKSİNİZ

Öztürk Yılmaz, Twitter hesabından videolu açıklama yaptı.

"Yapanları kınayabilirsiniz, yapan kriminal bir adam ama yaptıranları asıl sormak lazım" diyen Yılmaz, "Yaptıranlara ve başta Erdoğan'a söylüyorum: Allah istemedikçe sizin yapacağınız hiçbir şey yok. Sizden korkan namerttir, şerefsizdir. Ben Musul'u yaşamışım, dik gelmişim hayatımda kimseye teslim olmamışım, Yenilik Partisi'nin kurmuşum ve kimsenin uşaklığını yapmıyorum. Siz yanlış adamlarsınız ve gideceksiniz" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.