Yargıtay üyesi: Türkiye'de yargı iki tarikatın kontrolünde

Yargıtay üyesi: Türkiye'de yargı iki tarikatın kontrolünde

.

A+A-

Gazeteci İsmail Saymaz, Halk TV’de kaleme aldığı yazısında ismini açıklamadığı bir Yargıtay üyesinin “FETÖ’nün yargı ve bürokrasideki yerini Hak-Yol ve Menzil tarikatının doldurduğunu” ileri sürdüğünü aktardı.

Gazeteci İsmail Saymaz'a konuşan bir Yargıtay üyesi, yargıdaki tarikat ve cemaat gruplaşmasıyla ilgili çarpıcı bilgiler verdi.

Bu Yargıtay üyesine göre, “Hak-Yol yargıda egemenliğini ilan etti. HSK ve Danıştay'ı kontrol ediyor. Adalet Bakanlığı ve Yargıtay'da hayli etkin. Üye sayılarının bin civarında olduğu tahmin ediliyor.”

Hak-Yol’un FETÖ’nün içine karıştığını savunan Yargıtay üyesi, “17-25 Aralık'a kadar Hak-Yol'u duymazdık. 17-25 Aralık'tan sonra FETÖ operasyon yemeye başlayınca dibine kadar bu örgütle hareket edenler 'Bizler Hak-Yol yurtlarında kalmıştık' demeye başladı. Ne kadar delil olursa olsun bir cemaatin adamıysa dokunamıyorsunuz. Senin FETÖ'cün, benim FETÖ'cüm olamaz” dedi.

Öte yandan yargıdaki her tarikat ve cemaatin kendi WhatsApp grubu olduğunu ve buralarda haremlik-selamlık toplantı yapıldığını ileri süren Yargıtay üyesi, “Atamalara müdahale ediliyor. Devlete değil, kendi çıkarları için çalışıyorlar" iddiasını ileri sürdü.

İsmini açıklamayan bu Yargıtay üyesi ayrıca, söz konusu durumu Cumhurbaşkanlığı’na ve Adalet Bakanlığına ilettiğini ancak sonucun “Hiç” olduğunu ifade etti.

İsmail Saymaz'ın yazısının tamamı...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.