Yargı Paketi, TBMM'nin Öncelikli Gündemleri Arasında

Yargı Paketi, TBMM'nin Öncelikli Gündemleri Arasında

1 Ekim'de yeni yasama yılına başlayacak olan TBMM'nin ilk gündem maddelerinden biri, Erdoğan'ın 30 Mayıs'ta kamuoyuna açıkladığı "yargı reformu strateji belgesi olacak.

A+A-

1 Ekim'de yeni yasama yılına başlayacak olan TBMM'nin ilk gündem maddelerinden biri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Mayıs'ta kamuoyuna açıkladığı "yargı reformu strateji belgesi" çerçevesinde hazırlanan "yargı reform paketi" olacak.

AKP'nin, muhalefetin de görüşünü alarak çıkarmayı düşündüğü ilk yargı paketinde, 5 yılın altında cezaları istinafta kesinleştiği için cezaevine girenlere temyiz ve dolayısıyla tahliye yolunu açacak olan düzenlemenin yanı sıra kamuoyunda "icralık çocuklar" olarak bilinen ve boşanmış çiftlerden birinin icra koydurarak görüştükleri çocukların mağduriyetini önlemeye dönük düzenlemenin de yer alması planlanıyor.

Avrupa Birliği müktesebatına uyum amaçlı olduğu açıklanan "yargı reformu strateji belgesi" 9 amaç, 63 hedef ve 256 faaliyetten oluşuyor.

Strateji belgesi doğrultusunda, ilk yargı paketinin de geçen yasama yılının sonuna doğru TBMM'den çıkarılması planlanıyordu.

Ancak ilk pakette hangi düzenlemelerin ne şekilde yer alacağı konusunda AKP içinden de kimi itirazlar olması ve muhalefetle de uzlaşma aranması için zamana ihtiyaç olduğu gerekçesiyle, ilk yargı paketi, TBMM'nin yeni yasama yılına bırakılmıştı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.