Yapımcı şirket 'iptal edilme' riski nedeniyle Mikail Aslan konserini iptal etti

Yapımcı şirket 'iptal edilme' riski nedeniyle Mikail Aslan konserini iptal etti

.

A+A-

 Kürt sanatçı Mikail Aslan ve Karadenizli sanatçı Apolas Lermi’nin İstanbul konseri organize eden prodüksiyon  şirketi tarafından tek taraflı iptal edildi. Konser, Türkiye’de Kürt sanatçıların konserlerinin bir çok ilde iptal edilmesi ardından gelmesi dikkat çekti.

Son bir kaç gün içerisinde Aynur Doğan’ın Kocaeli, Metin & Kemal Kahraman kardeşlerin Muş konserleri çeşitli "gerekçelerle" iptal edildi. Kürt sanatçıların konserlerinin iptal edilmesi hem siyasetçiler, hem sanatçılar hem de toplumun çeşitli kesimlerince eleştirildi.

Kürtçe konserler ve Kürt sanatçılara yönelik yasaklar ilk olmasa da, Aynur Doğan’ın Kocaeli konserinin iptalinin CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından eleştirilmesi, konuyu siyaset gündemine taşıdı. 

Her ne kadar iktidar Kürtçe müziğin yasak olmadığı yönünde açıklamalarda bulunsa da, muhalif partiler ve Kürt müzisyenler, Kürtçe müziğe karşı örtülü bir “tahammülsüzlük” olduğu görüşünde.

Pandemi nedeniyle 2 yıldır sahne alamayan sanatçıların başlattığı turnelerde bazı illerdeki konserleri ya belediye ya da valilik tarafından iptal edilmesi hem sanatçıları hem de müzik severleri mağdur ediyor.

Prodüksiyon şirketleri büyük kayıp yaşıyor

Ancak konserlerin iptal edilmesi veya izin verilmemesinde mağdur olanlar sadece sanatçılar ve müzik severler değil. Belki de en büyük mağduriyet prodüksiyon şirketlerinde yaşanıyor.

Tanınmış sanatçıların konser organizasyonunu üstlenen müzik şirketleri, izin merci valilik veya belediyelerin, konserleri çeşitli gerekçeler ile iptal etmesi prodüksiyon şirketlerinin büyük maddi kayıp yaşamasına yol açıyor. Son güne kadar açıklanmayan iptal kararı nedeniyle, konser biletleri satılan ve konser için yapılan tüm hazırlıklar “konsere izin verilmemesi” halinde heba olabiliyor.

Riski göze alamayan şirket Mikail Aslan ve Apolas Lermi konserini iptal etti

Mikail Aslan ve Karadenizli sanatçı Apolas Lermi’nin İstanbul konserinin organizasyonluğunu yapan şirket, “Sanatçılarımız, müzisyenlerimiz ve siz dinleyicilerimize yeni bir mağduriyet yaşatılmaması adına” konserin iptal edildiğini duyurdu.

Mikail Aslan: Karar konser organizasyonu yapan şirket tarafından alındı

Konseri iptal edilen Dersimli sanatçı Mikail Aslan Rûdaw’a yaptığı açıklamada; konserin iptal edilmesi kararının konseri organize eden prodüksiyon  şirketinin kararı olduğunu söyledi.

Aslan, konserlerinin iptal edilmesi olayı ile ilk kez karşılaşmadıklarını belirterek, “Müzik şirketleri konser izninin son güne bırakılması nedeniyle riske girmek istemiyorlar. Özellikle son bir kaç gündür Kürt sanatçıların son anda konserlerinin üst üste iptal edilmesi nedeniyle müzik şirketleri de haklı olarak bu tür kararlar alabiliyorlar” dedi. 

Bir çok kez konserlerinin iptal edilmesi veya izin verilmemesi gibi durumlarla sık sık karşılaştığını dile getiren sanatçı Mikail Aslan,  bu tür durumların "bıktırıcı" olduğunu ve sanatçıların sanat şevkini kırdığını sözlerine ekledi.

Ne olmuştu?

Tanınmış Kürt sanatçı Mikail Aslan ve Karadenizli sanatçı Apollos Lermi’nin İstanbul Bostancı’da 11 Haziran’da yapılması planlanan konseri, prodüksiyon  şirketince iptal edildi.

Konserin organizasyonluğunu üstlenen Güven Organizasyon’dan yapılan yazılı açıklamada, “Ülkemizde son günlerde iptal edilen konser ve etkinliklerin artmasından dolayı, sanatçılarımız, müzisyenlerimiz ve siz dinleyicilerimize yeni bir mağduriyet Yaşatılmaması adına” konserin iptal edildiği belirtildi.

Güven Organizasyon’dan yapılan açıklama şu şekilde:

“Konser iptali !

Ülkemizde son günlerde iptal edilen konser ve etkinliklerin artmasından dolayı, sanatçılarımız, müzisyenlerimiz ve siz dinleyicilerimize yeni bir mağduriyet Yaşatılmaması adına,

11 Haziran 2022 Bostancı Gösteri Merkezi'nde planladığımız Mikail ASLAN & Apolas LERMİ konseri Tarafımızca iptal edilmiştir.

Tüm kamuoyuna saygılarımızla.”

Rûdaw

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.