Von der Leyen’den Türkiye açıklaması: Aramızdaki mesafe artıyor

Von der Leyen’den Türkiye açıklaması: Aramızdaki mesafe artıyor

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, “Türkiye her zaman önemli bir komşu olacak ancak haritada birbirine yakınken aramızdaki mesafe artıyor gibi görünüyor” dedi.

A+A-

AB Komisyonu Başkanı bugün yaptığı açıklamada yıllık konuşmasında Türkiye hakkında açıklamalarda bulundu.

Türkiye'yi, Yunanistan ve Kıbrıs'ı sindirmeye çalışmaması konusunda uyaran Ursula von der Leyen, Türkiye'nin mültecilere ev sahipliği yapmak gibi önemli işler yapan kilit bir ortak olduğunu belirtti ancak “Bunların hiçbirinin komşularını sindirme girişimleri için gerekçe olmadığını” söyledi.

Türkiye'nin Yunanistan ve Kıbrıs'la Doğu Akdeniz'de yaşadığı gerilimlere de değinen AB Komisyonu Başkanı, "Türkiye her zaman önemli bir komşu olacak ancak haritada birbirine yakınken aramızdaki mesafe artıyor gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.

Von der Leyen ayrıca, "Evet, Türkiye sıkıntılı bir mahallede. Ve evet, önemli miktarda fonla desteklediğimiz milyonlarca mülteciye ev sahipliği yapıyor. Ancak bunların hiçbiri, komşularına gözdağı verme girişimlerinin gerekçesi değildir" dedi.

Öte yandan Leyen, Yunanistan ve Kıbrıs'ın Avrupa'nın “meşru egemenlik haklarını koruma konusunda tam dayanışmasına” güvenebileceklerini vurguladı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.