Virüs Danimarka'ya sıçradı, Suudi Arabistan umreyi yasakladı

Virüs Danimarka'ya sıçradı, Suudi Arabistan umreyi yasakladı

Korona virüsü Avrupa'da yayılmaya devam ediyor. Danimarka ve Estonya'da ilk vakalar bildirildi. Suudi Arabistan ise yabancı ülkelerden umre ziyaretlerini belirsiz bir süreliğine yasakladı.

A+A-

Haber Merkezi - Çin’de ortaya çıkan yeni korona virüsü, Avrupa’da yayılmaya devam ediyor. Danimarka ve Norveç gibi ülkeler ilk vakalarını bildirdi. Suudi Arabistan ise yabancılara umre yasağı getirdi.

UMRE YASAĞI

Suudi Arabistan, virüsün yayılmasını engellemek için yabancıların umre için ülkeye girişini belirsiz bir süreliğine yasakladı. Sadece Mekke’yi değil Medine’yi de kapsadığı belirtilen yasağın ne kadar süreceği bilinmiyor.

İLK VAKALARIN GÖRÜLDÜĞÜ ÜLKELER

Pakistan, Gürcistan, Norveç, Kuzey Makedonya, Romanya, Danimarka ve Estonya’da dünden bugüne ilk kez korona virüsü tespit edildi.

İTALYA’DA YÜZDE 25 ARTIŞ

Avrupa’daki yayılmanın kaynağı olarak görülen İtalya’daki vaka sayısı son 24 saat içinde yüzde 25 oranında artarak 400’e çıktı.

BAĞDAT’A DA SIÇRADI

Irak hükümeti, ülkede altıncı vakanın görüldüğünü açıkladı. İRan’ı ziyaret etmiş genç bir erkekte korona virüsü görüldüğü belirtildi.

GÜNEY KORE’DE 334 YENİ VAKA

Virüsün yayılma hızı nedeniyle yeni bir Wuhan haline geleceğinden endişe edilen Güney Kore’de bir günde 334 yeni vaka tespit edildi.

KUZEY KORE’DE OKULLAR KAPALI

Henüz bir korona virüsü vakasını bildirmemiş olan Kuzey Kore’de, yeni okul döneminin başlangıcı ertelendi.

ÇİN’DE VAKA SAYISI AZALIYOR

Çin Sağlık yetkilileri, yeni vaka sayısındaki düşüşün devam ettiğini açıkladı. Buna göre, son 24 saatte ülkede 433 yeni vaka görülürken, 29 kişi öldü.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler