Velid Muallim: Şam ile HSD görüşmeleri başarısızlıkla sonuçlandı

Velid Muallim: Şam ile HSD görüşmeleri başarısızlıkla sonuçlandı

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Kürt güçlerin değişken politikası nedeniyle Şam ile HSD (Demokratik Suriye Güçleri) temsilcileri arasında yapılan görüşmelerin son turunun başarısızlıkla sonuçlandığını ve diyaloğun durdurulduğunu ifade etti.

A+A-

Haber Merkezi- Russia Today televizyonuna demeç veren Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Suriye Ulusal Güvenlik Ofisi Başkanı Ali Memlük'ün kısa süre önce Kamışlo’yu ziyaret ederek bölgedeki güvenlik önlemleri ve askeri hazırlıklar hakkında bilgi aldığına dair haberleri doğruladı.

Muallim, "Ancak Kürt kardeşlerimizle yapılan görüşmeler, ABD'yle Kürtler arasındaki ilişkilerde yaşanan dalgalanmalar nedeniyle istenen siyasi seviyeye ulaşmadı. Zira, ABD'liler bir gün Kürt güçlerden kurtulacaklarını, bir başka gün kurtulmayacaklarını söylüyorlar. Bu nedenle Kürt güçlerle diyalog durduruldu" dedi.

Suriye Dışişleri Bakanı, HSD’nin istikrarlı bir politikası olmadığının altını çizdi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Rojava (Batı) Kürdistan’daki güçlerini çekeceklerini açıklamasının ardından Rojava yönetimi ile Şam yönetimi arasında görüşmeler başlamıştı.

 Basnews

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.