Ve Bağoz'a bayrak dikildi, Ey Reqîb okundu!

Ve Bağoz'a bayrak dikildi, Ey Reqîb okundu!

Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Bağoz'da IŞİD'e karşı düzenlediği operasyonun 41'inci gününde zafer ilan etti. DSG, gerçekleştirdiği bir bando töreninde Kürt ulusal marşı Ey Reqîb yankılandı.

A+A-

DSG Cezire Fırtınası Operasyonu Komutanı Çiya Fırat, Deyrezor’un Bağoz beldesinde basın toplantısı düzenleyerek IŞİD’e karşı elde ettikleri zaferi tüm dünyaya duyuracaklarını söyledi.

"Cizre Fırtınası Hamlesini burada sonlandırıyoruz, bu zaferi Kürt, Arap, Süryani ve tüm dünya halklarına bu müjdeyî veriyoruz. Kutlu olsun!" diyen Fırat şöyle dedi:

"Cizre Fırtınası Hamlesine nihai olarak Bahoz'da, Küçük ve Büyük Bağoz'da, Muhayyan'da yani burada son verdik.  IŞİD meydanda bitirildi, bitti. Bu başarıyı dünya halklarına hediye ediyoruz. Tüm halklara başarılar diliyoruz. Önümüzdeki saatlerde geniş bir basın açıklaması yapılacak, Cezire Fırtınası ve IŞİD hilafetinin yok edilmesi üzerindeki bütün tartışmalar yapılacak. Tüm dünyaya kutlu olsun başarılar diliyorum."

Twitter hesabından bir açıklama yapan DSG Sözcüsü Mustafa Bali ise, "Demokratik Suriye Güçleri, sözde halifeliğin tamamen ortadan kaldırıldığını ve IŞİD'in yüzde 100 bölgesel yenilgisini ilan ediyor. Bu eşsiz günde, çabalarını zaferle mümkün kılan binlerce şehitleri anıyoruz" dedi.

Bali, “Bu zaferi tüm şehit ailelerine ve yaralılarımıza, fedakarlıkları olmadan bu zaferi elde edemeyeceğimiz kahramanlara armağan ediyoruz. Yıllarca süren fedakarlıkların ardından, kendini sözde ‘Halife Devleti' olarak tanımlayan terör örgütüne karşı zaferimizi tüm dünyaya gururla ilan ediyor, geri kalan terör unsurlarını bitirinceye kadar mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğinize dair vaadimizi yeniliyoruz” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.