Van’da Arjen Arî Gecesi

Van’da Arjen Arî Gecesi

Sor Yayınları ve Dilop Dergisi tarafından şair Arjen Arî’nin tüm şiirlerinin ilk kez bir set olarak basılması vesilesiyle Van’da Arjen Arî Şiiri paneli düzenlenecek.

A+A-

Haber Merkezi- 2012 yılında yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle hayatını kaybeden ve ardında önemli bir edebi külliyat bırakan modern Kürt edebiyatının en önemli şairlerinden Arjen Arî’nin şiir anlayışı, Kürt edebiyatındaki önemi ve aydın kimliği Van’da düzenlenecek panelde tartışılacak.

Sor Yayınları ve Dilop Dergisi tarafından düzenlenecek olan panele konuşmacı olarak yazar-şair Mihemed Ronahî,  yazar Omer Dilsoz ve Sor Yayınları ile Dilop Dergisi temsilcisi Reşo Ronahî katılacak.

Panelde Arjen Arî’nin şiir anlayışı, Kürt edebiyatındaki yeri ve aydın kimliği tartışılacak. Ayrıca panel öncesi müzisyen Bêkes Nûrî Abdal sahne alacak ve panel sonunda Arjen Arî’nin şiirleri okunacak.

Kürt edebiyatının en önemli şairlerinden biri olan Arjen Arî’nin tüm şiirlerini ilk kez bir arada yayınlayan Sor Yayınları temsilcisi Reşo Ronahî “Ölümsüz şairin tüm şiirlerini ilk kez yayınlayan yayınevi olmaktan dolayı onur duyuyoruz. Yine geçen yıl aynı tarihte, yani 1 Aralık’ta Van’da düzenlemiş olduğumuz panelde ilk kez kamuoyuna Arjen Arî’nin şiirlerini yayınlayacağımızı söylemiştik. Bir yıl sonra aynı tarihte, aynı şehirde şairin tüm şiirlerini yayınlamış olarak bu paneli düzenliyor olmamız da bizim için ayrıca anlamlı” dedi.

Van ve çevresinde yaşayan tüm Kürtçe okurları etkinlikte görmekten mutluluk duyacaklarını belirten Ronahî son olarak “Böylesi baskıcı bir süreçte şiiriyle bize direnme umudu aşılayan Arjen Arî’ye sahip çıkma, mirasını sürdürme çağrısı yapıyoruz” dedi.

Panel 1 Aralık 2019 Pazar günü, saat 18.00’da başlayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.