Van-Hakkari karayoluna çığ düştü!

Van-Hakkari karayoluna çığ düştü!

Van-Hakkari karayoluna çığ düşmesi nedeniyle çok sayıda kişi mahsur kaldı. Çığın altında kalan bir minibüsle yoldan savrulan iki araç kurtarıldı.

A+A-

Van-Hakkari karayolunun 90’ıncı kilometresinde çığ düştü. Bazı kişilerin mahsur kaldığı ihbarı üzerine bölgeye arama-kurtarma ekipleri sevk edildi. Mahsur kalanların tamamının kurtarıldığı belirtildi.

Van- Hakkari karayolu üzerinde bulunan, yaklaşık 3 bin rakımlı Güzeldere mevkiinde çığ düştü. Çığın altında araçların kaldığı ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ambulans, jandarma, UMKE ve AFAD ekibi gönderildi. Yetkililer toplam 15 kişinin Van’a ulaştırıldığını, yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığını söyledi.

CNN Türk yayınına bağlanan DHA Van Temsilcisi Feyat Erdemir, “Çalışmalar devam ediyor. Olay öğlen saatlerinde meydana geldi. Çığ düştüğü bilgisinin verilmesi üzerine Van’dan çok sayıda arama-kurtarma ve sağlık ekibi bölgeye sevk edildi” dedi.

Bölgede fırtına olduğunu aktaran Erdemir, “O bölgeye biz de gittik. Bölgede ciddi anlamda bir kar yağışı var, fırtına var. Fırtınadan dolayı birçok noktaya çığ düşmüş. Çok sayıda araç mahsur kalmış. Karayolu da, 60’ıncı kilometreden itibaren trafiğe kapatıldı. Olayın yaşandığı yer de 90’ıncı kilometre. Ekipler çığ bölgesine yürüyerek gitmek zorunda kaldı” diye konuştu.

Kurtarılanların ambulanslarla Van’a sevk edildiğini söyleyen Erdemir, “Bizim görebildiğimiz kadarıyla 3-5 vatandaş hemen kurtarıldı ve ambulanslarla Van’a sevk edildiler. Çığ altında kimsenin kalmadığı fakat bir otomobil ve bir minibüsün 50 metre kadar sürüklendiği öğrenildi. Bunlara ulaşmak biraz zor oldu. Bu minibüste ve otomobilde yaklaşık 15 kişi araçlardan çıkarıldı. Bize gelen bilgilere göre mahsur kalanların tamamı kurtarıldı” dedi.

AA muhabirine açıklama yapan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, karayolunun 2 ayrı noktasına çığ düştüğünü söyledi. Güzeldere mevkisinde yoğun tipi ve yağışın sürdüğünü belirten Bilmez, düşen çığın altında kalan bir minibüsle yoldan savrulan iki aracın ekiplerce kurtarıldığını aktardı.

Kapanan yolun Van kısmının ekiplerce açıldığını ve yolun kar birikintilerinden temizlendiğini dile getiren Bilmez, “Minibüsteki 16 vatandaşımız ekiplerce Van’daki hastanelere getirildi. Şu an iş makinelerimizin bölgede yol açma çalışması sürüyor. Hastaneye sevk edilen vatandaşlarımızın sağlık durumları iyi. Bütün ekiplerimiz olay yerinde, yoğun bir şekilde çalışıyor. Yolun Hakkari kısmında da çalışmalar sürüyor” dedi. 

(CNN, AA, Duvar)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.