Van Gölü için düzenlenen yürüyüşe tepki: ‘Sivil olmadınız’

Van Gölü için düzenlenen yürüyüşe tepki: ‘Sivil olmadınız’

.

A+A-

Van Gölü Aktivistleri Derneği organizatörlüğünde, ‘Van Gölü İçin Kadınlar Yürüyor’ sloganıyla yapılan yürüyüş’ tepkilere neden oldu. Sosyal medyada hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla Vanlılar, “Sivil olmadınız, siyaseti öne koydunuz” diyerek tepki gösterdi.

Edremit Kent Meydanı’nda başlayan Van Gölü İçin Kadınlar Yürüyor etkinliğine katılanlardan tepki geldi. Göl kenarın imara açılmasına değinilmemesi ve siyasetçilerin ön saflarda yer almasına tepki gösteren kentin tanınmış simaları, duruma sosyal medya hesaplarında tepki gösterdi. Etkinliğe tepki gösteren eski Ticaret Borsası Başkanı İş insanı Feridun İrak, güzel bir etkinlik olacağını düşündüğü için katıldığını belirterek, sosyal medya hesabında şu paylaşımda bulundu: “Güzel bir etkinlik olacağını düşünmüştüm, ne yazık ki öyle başlamadı. Sivil olamadınız siyasileri öne koydunuz. Size inananları yanıltınız. DDY’nın yok ettiği iskele sahil bandından başlamalı kanuna aykırı inşa edilen bisiklet kafede yapılacak basın açıklaması ile devam etmeliydi.”

‘Siyasilere alan açmak için yapıldı’

Etkinliğe katılan kadın aktivistlerden Zozan Özgökçe ise, etkinliğin yapılış şekline dikkat çekerek, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Van Gölü’nü korumak için yürüyen siyasileri korumak için eskort araçlar vardı. Önce onlar korunmalı! Gösteri ve yürüyüş yasağı onlara yasak değil. Çifte standartlara göz yuman bir STK? Siyasilere kendilerini göstermek ve alan açmak için yapılan bir eylem. Van’ın çıkarı yok.”

‘Fark ettik, uzak durduk’

Etkinliği eleştiren fotoğraf Sanatçısı Burak Demir: “Biz onu yıllar önce bunlar piyasa çıkarken fark ettik. O günden bugüne siyasete oynadıklarını fark ettik ve uzak durduk. Hepsi kurgu kurmaca zerre Van sevdası yok.”

Tamer isimli sosyal medya kullanıcısı ise, “Bunların doğa ile göl ile uzaktan yakından alakaları yok. Bedia başkan’ın geliştirdiği duyarlılığın üzerine çöreklendiler. Kışın bir kez göle girmek gibi manyakça bir etkinlikleri var” dedi.

Serhat News

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.