Van Gölü için Akdamar Adası’na yüzdüler

Van Gölü için Akdamar Adası’na yüzdüler

Van Gölü'nde kirliliğe dikkati çekmek amacıyla aralarında sporcuların bulunduğu 70 kişi Gevaş iskelesinden Akdamar Adası'na yüzdü.

A+A-

Van Gölü'nde kirliliğe dikkati çekmek amacıyla aralarında sporcuların bulunduğu 70 kişi Gevaş iskelesinden Akdamar Adası'na yüzdü.

Gevaş Belediyesi ve Vangölü Aktivistleri Derneğince, gölde kirliliğin önlenmesi konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla “Kulaç Kulaç Van Gölü” adı altında bir etkinlik düzenlendi.

Gevaş iskelesinde bir araya gelen 70 kişi, hazırlıkların ardından 4 kilometre mesafedeki Akdamar Adası'na ulaşmak için kulaç atmaya başladı. 

Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte parkuru tamamlayamayanlar teknelere alınırken, bazı sporcular adaya ulaşmayı başardı.

Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, her yıl binlerce insanın tatil yapmak için geldiği Van Gölü'nün hem Van hem de bölge için önemli bir değer olduğunu söyledi.

Van Gölü ve buradaki Akdamar Adası'na dikkati çekmek için güzel bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirten Sezer, “Sporcularımız yaklaşık 4 kilometre mesafeyi yüzerek adaya ulaştılar. Bakıldığı zaman az görünebilir ama yüzücüler için çok meşakkatli bir mesafe oldu. Amacımız Van Gölü'nün kirlenmemesine yönelik bir duyarlılık geliştirmek” dedi.

 

“Kanun çıkarılmalı”

Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel de yüzerek adaya varmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Akdamar Adası'nda çoban ve Ahtamara'nın güzel bir hikayesinin olduğunu anımsatan Özel, her gün aşkı Ahtamara'yı görebilmek için kıyıdan adaya yüzen çobanın hikayesini daha iyi anladıklarını belirtti. 

Van Gölü'nün turizm potansiyelinin geliştirilmesi için yaşanan kirliliğin önüne geçilmesi gerektiğini vurgulayan Özel, sözlerine şunları ekledi:

“Siyasilerden bir talebimiz var, Van Gölü Koruma Kanunu'nun çıkarılması. Bu kanunla halkımız gölümüzdeki bu güzelliklere daha çok sahip çıkacak. Bu güzel nimeti gelecek kuşaklara aktarmak istiyoruz. Bu nedenle çevre il ve ilçelerden gelen sporcularımızla güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. İnşallah Van Gölü için daha güzel etkinlikler yapacağız.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.