Uzaya giden ilk İngiliz: Uzaylılar var ve muhtemelen aramızdalar

Uzaya giden ilk İngiliz: Uzaylılar var ve muhtemelen aramızdalar

Uzaya giden ilk İngiliz astronot Helen Sharman: Uzaylılar kesinlikle var. Hatta Dünya'da aramızda olabilirler. Belki şu anda buradalar ve biz onları göremiyoruz.

A+A-

Haber Merkezi- Uzaya giden ilk İngiliz astronot olan Dr. Helen Sharman, ‘uzaylıların kesinlikle var olduklarını, hatta Dünya’da aramızda olmalarını da muhtemel gördüğünü’ söyledi. Sharman,”Uzaylılar var, bundan başka bir ihtimal yok. Milyarlarca yıldızın arasında mutlaka her türlü yaşam formu olmalı” dedi.

İngiliz gazetesi The Observer’a konuşan Sharman, evrende başka bir noktada yaşamın olması gerektiğini söyledi. Uzaylıları insanlar gibi karbon ve nitrojenden oluşmamaları nedeniyle göremiyor olabileceğimizi belirten Sharman, “Belki şu anda buradalar ve biz onları göremiyoruz” dedi.

‘İLK KADIN’ VURGUSUNA KARŞI

Mayıs 1991’de iki Rus kozmonotla Sovyet Mir Uzay İstasyonu’na giden Sharman, ‘uzaya giden ilk İngiliz’ yerine ‘uzaya giden ilk İngiliz kadın’ olarak anılmaktan rahatsız olduğunu da söyledi. Sharman, “Böyle söylemek, bu kişinin erkek olduğunun varsayıldığı anlamına geliyor” dedi. 

Duvar

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.