Urfa’da vahşi cinayet; 13 yaşındaki kızını ilahi eşliğinde yaktı

Urfa’da vahşi cinayet; 13 yaşındaki kızını ilahi eşliğinde yaktı

.

A+A-

 Urfa’da 13 yaşındaki Amara Dwla adlı kızın berdel olmayı kabul etmediği için babası tarafından diri diri yakılarak öldürüldüğü öğrenildi.

Urfa’da yaşayan Filistin kökenli Suriyeli Mohammad Dwla adlı adam, kızı Amara Dwla’yı (13) üzerine tiner yakarak canlı canlı öldürdü.

Yerel Ajans Urfa’nın haberine göre, cinayetinin altından “berdel” çıktı. Cani baba Mohammad Dwla’nın kızını berdeli kabul etmediği için öldürdüğü belirtildi.

Siteye konuşan komşuları da katil babanın cinayeti işlediği esnada kızının çığlıklarının dışarıdan duyulmaması için evde yüksek seste ilahi açtığını anlattı.

Haberde, babanın cinayeti işlediği evin banyosunda kızının saçlarını kestiği, küçük kızdan geriye evdeki oyuncakları ve elbiseleri kaldığı belirtildi.

Cinayetten sonra kapıyı kilitleyip kaçmış

Yaşananları Ajans Urfa’ya anlatan komşu Yaşar Kerpiç, kapıya vurulan terlik sesiyle kızın farkına vardıklarını söyledi.

Eve vardıklarında kızın hala yaşadığını anlatan Kerpiç, “Bana ‘Yandım abi kapıyı aç’ dedi. Ona babasını sordum. Bana ‘Babam kapıyı çekip kaçtı’ dedi. Kızın sesi kesilince endişe ettik. Kapı kilidini çekiçle kırarak içeri girdik. İçeri girdiğimizde kız yerde yatıyordu. Bize anlattığına göre önce sopayla dövülmüş ardından banyoda üzerine tiner dökülerek yakılmıştı” dedi.

Cinayetin berdel nedeniyle işlendiğini belirten Kerpiç, “Kız berdeli kabul etmiyormuş.Aşırı yüksek sesle ilahi açılmıştı. Bugüne kadar hiç yüksek seste bir şey dinlemezlerdi. Çocukların anneleri yok. 3 kişi yaşıyorlardı. Baba inşaat işçisiydi. Sabah giderken kapıyı üstlerine kilitlerdi” ifadelerini kullandı.

Kız hayatını kaybetti, baba tutuklandı

Olayın ardından Amara Dwla hastaneye kaldırıldı. Yanık ünitesinde tedaviye alınan ve vücudunun büyük bölümünde yanıklar olan Amara Dwla, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Olayın ardından çalışma başlatan polis, baba Mohammad Dwla ile ismi öğrenilmeyen amcasını gözaltına aldı. Emniyete götürülen ve suçlamaları kabul etmeyen baba ve amcanın sorgusu sürüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.