Ünlü doktordan korkutan uyarı: Korona virüsü dünya nüfusunun yüzde 60'ını etkileyebilir

Ünlü doktordan korkutan uyarı: Korona virüsü dünya nüfusunun yüzde 60'ını etkileyebilir

Korona virüsü salgınları konusunda dünyanın en önemli uzmanlarından biri olan Hong Konglu doktor Gabriel Leung'dan korkutan uyarı: Yeni virüs dünya nüfusunun yüzde 60'ını etkileyebilir.

A+A-

Haber Merkezi - Çin’de ortaya çıkan yeni tip korona virüsü nedeniyle, son 24 saat içinde 108 kişi daha öldü. Bu sayıyla ölü sayısı 1000’i geçerken, enfekte olanların sayısının da 42 bin 639’a yükseldiği açıklandı. Çin dışındaki ülkelerde virüsten etkilenenleri sayısı ise 319.

Ölü sayısının son günlerde yükselmesiyle, salgının dünya çapında yarattığı endişe de artıyor. İngiliz hükümeti salgını ‘yakın bir tehdit’ olarak tanımlama kararı alırken, Hong Konglu bir bilim insanı virüsün dünya nüfusunun yüzde 60’ını etkileyebileceğini söyledi.

‘DÜNYANIN YÜZDE 60’INI ETKİLEYEBİLİR’

Hong Kong’da dünyaca ünlü salgın hastalık uzmanı Profesör Gabriel Leung, yeni tür korona virüsü salgınının kontrol altına alınmaması halinde ‘dünya nüfusunun yüzde 60’ını etkileyebileceğini’ söyledi. SARS salgınının durdurulmasında oynadığı rolle tanınan ve dünyanın önde gelen korona virüsü uzmanlarından biri olan Profesör Gabriel Leung’un uyarısı, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Çin’e hiç gitmeyen hastaların enfekte olmasını ‘buzdağının yalnızca görünen kısmı’ olarak tanımlamasının ardından geldi.

Leung, önemli olanın bu ‘buzdağının büyüklüğünün ve şeklinini öğrenilmesi’ olduğunu ifade etti. The Guardian’a konuşan Leung, “Dünya nüfusunun yüzde 60’ı çok büyük bir rakam” dedi. Leung, ölüm oranı her ne kadar yüzde bir olsa da, hafif vakalar göz önünde bulundurulduğunda bu oranın artacağını söyledi.

Uzmanlar, enfekte olan bir kişinin yaklaşık olarak 2.5 kişiye virüsü aktardığını söylüyor. Bu da, salgının yayılma oranının yüzde 60-80 olduğuna işaret ediyor.

İNGİLTERE: YAKIN VE CİDDİ BİR TEHDİT

İngiltere Sağlık Bakanlığı ise korona virüsü salgınının ‘halk sağlığı için ciddi ve yakın bir tehdit oluşturduğunu’ duyurdu. Bakanlık, yeni tip korona virüsünün ortaya çıktığı Wuhan kentinin ve Hubei eyaletinin ‘enfeksiyon bölgesi’ olarak belirlendiğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklama, Singapur’dan Alplere gelen bir kişinin enfekte olduğunun öğrenilmesinin ardından geldi. İş insanı olduğu belirtilen kişiyle yeni ortaya çıkan beş vakanın bağlantılı olduğu düşünülüyor. Öte yandan İngiltere’de 761 kişinin, virüs için yapılan testlerde enfekte olmadığı ortaya çıktı.

Şimdiye kadar, Çin dışında Hong Kong ve Filipinler’de virüs nedeniyle iki kişi hayatını kaybetti.

Duvar

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.