UNESCO ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na 2 Kürt kentini dahil etti

UNESCO ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na 2 Kürt kentini dahil etti

2019 UNESCO "Yaratıcı Şehirler Ağı"na Kürdistan Bölgesi’nin Süleymaniye ile Rojhılat’ın Sine (Sanendej) kenti dahil oldu.

A+A-

Haber Merkezi- 31 Ekim’de kutlanan Dünya Kentleri Günü vesilesiyle UNESCO, toplam 246 üyeye sahip olan organizasyonun “Yaratıcı Şehirler Ağına" 66 kentsel yerleşim belirledi.

Ağ, müzik, sanat ve halk el sanatları, tasarım, sinema, edebiyat, dijital sanatlar ve gastronomideki, gelişimlerini yaratıcılığa dayanan şehirleri bir araya getiriyor.

Yaratıcı şehirleri kültürü gelişim stratejilerinin merkezine yerleştirmeyi ve en iyi uygulamalarını paylaşmayı taahhüt eden UNESCO, bu yıl Süleymaniye kentini edebiyat, Rojhılat’ın Sine kentini de müzik dalında “Yaratıcı Şehirler Ağı'na” dahil etti.

UNESCO Genel Müdürü Audrey Azoulay, “Dünyanın her yerinde, her biri kendi yolunda, kültürlerini stratejilerinin bir aksesuarı değil ayağı haline getiriyor. Bu politik ve sosyal inovasyonu destekliyoruz. Bu genç nesiller için özellikle önemlidir” dedi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, küresel kentleşme ile ilgili sorunları araştırmak, ülkeler arasında işbirliğini teşvik etmek ve sürdürülebilir kentsel kalkınmaya katkıda bulunmak için 31 Ekim’i Dünya Şehirleri Günü olarak belirledi.

Bu yıl ise “Dünyayı değiştirmek: yenilikler ve gelecek nesiller için daha iyi bir yaşam” temasıyla organize edildi.

Kaynak: Rudaw

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.