Uluslararası Koalisyon ve DSG'den Haseke'de ortak operasyon

Uluslararası Koalisyon ve DSG'den Haseke'de ortak operasyon

.

A+A-

Uluslararası Koalisyon güçlerinin, geçtiğimiz Cuma günü sabaha karşı Rojava'nın Haseke kentinin güney kırsalında Suriye Demokratik Güçleri’nin(DSG) de katılımıyla düzenlediği hava saldırısında IŞİD'in önde gelen liderlerinden biri öldürüldü.

DSG’den askeri kaynaklara göre, Uluslararası Koalisyon’a bağlı helikopterler, şiddetli çatışmaların ardından Ab et-Tin köyünde IŞİD liderlerinden Ebu Usame lakaplı Sabah el-İbrahim’in bulunduğu yeri hedef alarak öldürdü.

Kaynaklar, İbrahim’in Irak uyruklu olduğunu, sözde ‘Badiye vilayeti’ liderliği yaptığını, 2014 yılında kurulduğu günden bu yana örgütün saflarında yer aldığını ve Irak ile Suriye’de savaştığı belirtti.

DSG Basın Merkezi ise, DSG’ye bağlı özel birimlerin Mart’ın başından bu yana Rakka, Haseke kırsalı ve Deyr-i Zor’un doğu bölgelerinde yaptığı güvenlik operasyonlarının ardından 9 IŞİD'liyi yakaladığını bildirdi.

DSG'nin konuya ilişkin açıklamasında, “Bu hücreler, terör eylemleri, suikastlar ve patlayıcı üretmenin yanı sıra örgütün medya faaliyetlerini gerçekleştirmek için çalışıyorlardı” denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.