Ulus Devlet TC'den İsrail'e Ulus Devlet eleştirisi mi?

Ulus Devlet TC'den İsrail'e Ulus Devlet eleştirisi mi?

HABER/YORUM

A+A-

Trajikomik denilen şey bu olsa gerek: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, İsrail Parlamentosunda kabul edilen  'Yahudi Ulus Devlet' kararına tepki gösterdi. Temsilcisi olduğu devletin niteliğine aldırmadan 'Böyle bir yasa kabul edilemez.' dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay açıklamasında, "İsrail parlamentosu hukuk ilkelerini zedelemiştir. Böyle bir yasa Türkiye Cumhuriyeti tarafından kabul edilemez" dedi.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da paylaşımda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, İsrail Meclisinde bugün onaylanan "Yahudi Ulus Devleti" yasasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yaptığı açıklamada, "Temel hak ve özgürlükleri yok sayan İsrail Parlamentosu, "Yahudi Ulus Devlet Yasası" adı altında evrensel hukuk ilkelerini zedelemiştir. Böyle bir yasa Türkiye Cumhuriyeti tarafından kabul edilemez. Kudüs Filistin'in başkentidir ve başkenti olarak da kalmaya devam edecektir." dedi.

T.C. Devletinin kuruluş ilkeleri ve Anayasası, Yahudi Ulus Devleti'nden daha geri bir icraata sahiptir. Türk dışında bir etnisitenin adını bile anmayan T.C. Anayasası, günümüz dünyasında ırka dayalı bir yönetim modeli sunan ender anayasalardan biridir. Demokratik haklar bakımından ise İsrail ile Türkiye kıyaslanamaz bile. Eldeki kırıntılar Cumhurbaşkanlığı Sistemiyle berhava olup gitti. Ortadan kalkan OHAL'in yerine ikame edilecek olan yeni kanuna aldırmadan İsrail'i evrensel hukuk ilkelerini ihlal etmekle itham eden Oktay'ın bu tutumu pek ciddiye alınacak gibi değil. Çünkü TR daha şimdiden "Sultanlık" olarak anılmaya başladı bile.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.