Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin yardımcısına suikast girişimi

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin yardımcısına suikast girişimi

.

A+A-

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin yardımcısı Sergey Şefir'e suikast girişiminde bulunuldu, Şefir'in şoförü yaralandı. Moskova ise saldırıyla ilgisi olabileceği iddiasını reddetti.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin yardımcısı ve yakın arkadaşı olan Sergey Şefir'e suikast girişiminde bulunulduğu açıklandı. Ukrayna polisi, Şefir'in arabasına ateş açıldığını duyurdu. Arabaya 10'dan fazla kurşunun isabet ettiği ve şoförün yaralandığı belirtildi.

Kiev'in dışındaki Lesniki köyünün yakınlarında otomatik silahla düzenlenen saldırıda Şefir'in yaralanmadığı açıklandı. 

ZELENSKİY: BANA BU ŞEKİLDE MESAJ GÖNDERMEK ZAYIFLIK

Zelenskiy saldırının ardından yaptığı ilk açıklamada, "Eğer birisi arkadaşıma ateş açarak bana bir mesaj vermeye çalışıyorsa, bu zayıflıktır" dedi. Zelenskiy, suikast girişiminin arkasında kimin bulunduğunu bilmediğini belirtti. Zelenskiy'nin danışmanı Mykhailo Podolyak ise saldırının 'devlet başkanının oligarklarla savaşının bir sonucu olabileceği' yorumu yaptı.

RUSYA: GERÇEKLİKLE İLGİSİ YOK

Ancak saldırının Kiev ile Moskova arasında yeni bir gerilime dönüşmesi gecikmedi. Zelenskiy'nin partisinin genel başkanı Oleksandr Korniienko, saldırının arkasında Rusya'nın olabileceğini öne sürdü. Korniienko, "Bir Rus izini kesinlikle gözardı edemeyiz. Onların farklı ülkelerde terör saldırısı düzenleme becerilerini biliyoruz" iddiasında bulundu.

Moskova ise bu açıklamaya tepki gösterdi. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya'nın suikast girişiminde dahli olabileceği iddiasının 'gerçeklikle ilgisi bulunmadığını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.