Üç Kürt kenti, tohum desteği kapsamına alınmadı

Üç Kürt kenti, tohum desteği kapsamına alınmadı

Türkiye Tarım ve Orman Bakanlığı, ekilebilir tüm arazileri üretime kazandırmak için başlattığı 'Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi Programı'na Urfa, Diyarbakır ve Mardin’i dahil etmedi.

A+A-

Haber Merkezi - Rudaw'ın haberine göre, tarım merkezi üç Kürt kentinde de çiftçiler karara tepki gösterdi.

21 ilin yer aldığı program kapsamında üreticilere tohumların yüzde 75’i hibe ediliyor.

Urfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Şanlıurfamızın bu listede yer almaması bizlerde şok etkisi yaratmış ve derin bir üzüntüye sebep olmuştur" dedi.

Diyarbakır Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu, listenin bütün illeri kapsayacak şekilde yeniden revize edilmesini istedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın açıkladığı destek paketinde yer alan illerin, tarımsal üretimin en yüksek olduğu bölgelere nazaran daha düşük olduğu ifade ediliyor.

Listede, Aksaray, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Yozgat, Samsun, Tokat, Afyon, Uşak, Çanakkale ve Kürt illerinden de Bingöl, Ağrı, Erzincan, Erzurum, Kars ile Adıyaman yer alıyor.

Bakanlık, tohum hibe desteği vereceği iller arasında tarımsal üretim çeşitliliğinin fazla ve tarımsal üretimin en çok yapıldığı iller arasında bulunan Adana, Türkiye'nin sebze üretimini neredeyse tek başına karşılayan Antalya, pamuk üretimin en çok yapıldığı Urfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Manisa, İzmir, Aydın, Denizli; Marmara Bölgesi'nde Sakarya, Bilecik, Bursa gibi illeri dahil etmedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.