Üç kentte 'Demokrasi Nöbeti' eylemlerine yasak

Üç kentte 'Demokrasi Nöbeti' eylemlerine yasak

İçişleri Bakanlığı talimatıyla HDP’li belediyelere atanan kayyumlara karşı Van ve Mardin ile birlikte Demokrasi Nöbeti başlatılan Diyarbakır’daki eyleme yasak geldi.

A+A-

Haber Merkezi

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin (DBB) hemen karşısında yer alan Lise Caddesi’nde 53 gündür süren Demokrasi Nöbeti’nin yapılmasına izin verilmeyeceği belirtildi. 

Eylemin başlaması öncesinde nöbet tutulan Lise Caddesi polisler tarafından bariyerlerle trafiğe kapatıldı. Yine cadde ve caddeye çıkan sokakların başına çok sayıda polis, zırhlı araç ve TOMA’lar yerleştirildi. 

Yurttaşların yanı sıra gazetecilerin de alana girmesine izin vermeyen polisler, eylemin Valilik kararıyla yasaklandığını belirtti.

Artı Gerçek'te yer alan habere göre ise eyleme izin verilmemesi üzerine Lise Caddesi’nden HDP İl Binası önünde açıklama yapmak isteyen partililere polis tazyikli su ve coplarla müdahale edildi.

Polis saldırısında HDP milletvekilleri Remziye Tosun, Dersim Dağ ve Musa Farisoğullları ile yurttaşlar darp edilirken, çok sayıda kişi de gözaltına alındı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.