Twitter Trump’ın ‘seçimde sahtekarlık var’ mesajını engelledi

Twitter Trump’ın ‘seçimde sahtekarlık var’ mesajını engelledi

.

A+A-

Twitter, ABD Başkanı Trump’ın “Biden'ın kazandığını iddia ettiği birçok eyalet hakkında seçim sahtekarlığı nedeniyle yasal olarak itirazda bulunacağız” şeklindeki twittini engelledi.

ABD'de kritik eyaletlerde oy sayımı devam ederken Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump Twitter'dan yaptığı paylaşımda, seçimlerde sahtekarlık olduğunu öne sürdü.

Trump, "Biden'ın kazandığını iddia ettiği birçok eyalet hakkında seçim sahtekarlığı nedeniyle yasal olarak itirazda bulunacağız. Bol miktarda kanıt var. Biz kazanacağız. Önce Amerika" dedi.

Ayrıca sosyal medya platformu Twitter, Trump'ın bu tweetine engelleme getirdi.

Donald Trump, Twitter'da yaptığı paylaşımda, "Seçim gününden sonra gelen oylar sayılmayacaktır" dedi.

Twitter ise söz konusu paylaşıma, "Bu Tweette paylaşılan içeriklerin bir kısmı veya tümü tartışmalıdır ve bir seçime ya da başka bir toplumsal sürece katılma konusunda yanlış yönlendiriyor olabilir" etiketi koydu.

Trump bir önceki twittinde ise Pensilvanya’da büyük bir yasal galibiyet kazandıklarını söyledi.

ABD seçimlerinde son durum

ABD Başkanlık seçiminde şu an Demokrat aday Joe Biden'ın Seçici Kurul'da 264 oyu, Cumhuriyetçi Donald Trump'ınsa 214 oyu bulunuyor.

Seçim sonucu henüz tam netleşmeyen eyaletlerden Nevada'da (6 delege) yarışı Biden önde götürüyor.

11 delegeli Arizona’da ise  yetkililerin sayıma dair bu akşam bir açıklama yapması bekleniyor.

Cumhuriyetçiler Pennsylvania (20 delege), Kuzey Carolina (15 delege), Georgia (16 delege) ve Alaska'da (3 delege) seçimi önde götürüyor.

Georgia'da devam etmekte olan sayımın Perşembe günü bitebileceği düşünülüyor.

Pennsylvania'da ise oyların yaklaşık yüzde 89'u sayıldı. Posta ile gelen oylar için son gün 6 Kasım Cuma. Şimdiye kadar bu eyalette postayla kullanılan oylardan büyük çoğunlukla Demokratlar çıktı. Fakat Trump ekibi, postayla gönderilen ve sayımına devam eden oyların sayımının durdurulması için bir girişimde bulundu. Bunun ne sonuç vereceği henüz bilinmiyor.

Nevada ve Alaska'da ise postayla gönderilen oyların ulaşması ve sayılması için son gün 10 Kasım Salı.

Kuzey Carolina'da da postayla kullanılan oyların sayımı için son gün 12 Kasım Perşembe, dolayısıyla buradaki kesin sonuç da bu tarihten sonra belli olacak.

Öte yandan Trump'ın ekibi Georgia, Michigan, Wisconsin ve Pennsylvania'da sayım sürecine itiraz ederek, konuyu mahkemeye taşıdı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.