Tuzhurmatu’da çatışma..3 şii milis öldürüldü

Tuzhurmatu’da çatışma..3 şii milis öldürüldü

Şii milis gücü Haşdi Şabi’nin saldırı, yağma ve talan heberlerinin en yoğun geldiği yerlerden biri olan Tuzhurmatu’da saldırılara silahla karşılık veren halkla şii milisler arasında çatışma çıktı. Çatışmada 3 Haşdi Şabi milisinin öldürüldüğü aktarıldı.

A+A-

Kurdistan24’ın haberini yaptığı ve görüntülerini yayınladığı çatışmada 3 şii milis öldürülürken çok sayıda da yaralı olduğu bilgisi geldi.

Öte yandan şii Haşdi Şabi milislerine silahla karşılık veren gönüllü güçlerden herhangi bir yaralanma ve can kaybının olmadığı aktarıldı. Olay sırasında Haşdi Şabi mensuplarının 2 askeri aracı olay yerinde bırakarak kaçtığı bildirildi.

 

 

Kurdistan24'e konuşan Haşdi Şabi ile çatışmada yer alan Tuzxurmatulu gönüllülerden biri, Haşdi Şabi'ye bağlı silahlı bir grubun Qelxanluyê Xwarê köyünde kontrol noktası oluşturduğunu, insanların köyden ayrılmalarına izin vermediklerini ve evleri talan ettiklerini belirterek şunları söyledi:

 

"Haşdi Şabi ve ona bağlı Asayib Ehl-el-Hak grubu her gün bu bölgeye gelip evleri talan ediyordu, yolda arabaları durdurup insanlardan haraç alıyorlardı. Buna karşı bölgedeki gençler gönüllü savaşçılar adıyla bugün Haşdi Şabi'nin bu grubuna saldırı gerçekleştirdi. Haşdi Şabi grubundan ölü ve yaralılar var, ancak gönüllü savaşçılardan herhangi bir yaralanma veya can kaybı olmadı."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.