Türkiye'nin ilk günlük Alevi gazetesi çıktı

Türkiye'nin ilk günlük Alevi gazetesi çıktı

Türkiye’nin ilk günlük Alevi gazetesi 6 Kasım’da okurlarıyla buluştu

A+A-

Haber Merkezi- Türkiye’nin ilk günlük Alevi gazetesi 6 Kasım’da okurlarıyla buluştu. Kendisini 'bağımsız ve özgür' olarak tanımlayan Bir Yol Gazetesi sadece Alevilerin değil, aynı zamanda toplumun tüm muhalif kesimlerinin de sesi olmayı hedefliyor. Geniş bir yazar kadrosunu içinde barından gazete on beş sayfa.

Yaklaşık 15 milyon alevinin yaşadığı Türkiye’de her ne kadar sayıları az olsa da Alevilere hitap eden televizyon kanalları ve internet haber siteleri mevcut. Bir Yol Gazetesi ise tüm bunlardan beslenerek daha geniş kesimlere ulaşmak istiyor.

Gazete çalışanları, özellikle Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasi koşullar nedeniyle, muhaliflerin sadece sosyal medyada sesini duyurabildiğini düşünüyor. Bu soruna eğilen gazetenin çalışanları, herkese bir kapı aralama gayretinde olacağını ifade ediyor. Ayrıca gazetenin çıkış amaçlarından biri olan Alevilerin yaşadıkları sorunların basitleştirilmesine karşı da özel bir çaba içerisinde olacak.

Türkiye’de geçtiğimiz yıllarda OHAL’e bağlı KHK’larla kapatılan pek çok gazete ve televizyon kanalının ardından yeni bir gazetenin yayın hayatına başlaması çalışanları gazeteciliğin geleceği açısından umutlandırmış. Şimdilik dar bir editör ve muhabir kadrosuyla yayın hayatına başlayan gazete, kısa süre içerisinde Youtube yayınlarına da başlama niyetinde.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.